• SVW-Ameide (3-1).
• SVW-Ameide (3-1). Foto: Ronald Tukker

SVW stelt zwaarbevochten zege op Ameide pas in slotminuten veilig

Wedstrijdverslagen 922 keer gelezen

GORINCHEM • In een moeizaam duel was het thuisclub SVW dat de winst het meest verdiende, maar opponent Ameide streed voor elke meter. Pas in de slotminuten werd de zwaarbevochten zege veilig gesteld via een doelpunt van Gino Dix. De opluchting was dan ook voelbaar op Molenburg.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Lid van Verdienste Dick Groenenberg.

De beginfase van de wedstrijd was rommelig. Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden en verzandden in goede bedoelingen. Na een eerste schotje op doel van Ameidese makelij, was het in de 15e minuut Mounir el Ouazizi, die de bal plotseling voor de voeten kreeg in de zestien meter, direct uithaalde, maar het doel ruim miste.

Vijf minuten later was het wel raak voor de aanvoerder van de streepjes. Via de rug van een medespeler schoot El Ouazizi raak. De bal verdween met een boogje over doelman De Groot in het doel, 1-0. Vlak voor rust verdubbelde SVW de voorsprong. Na een goede actie van Ahmed Kelifa, die al meer dan 100 duels voor SVW speelde, schoot Hicham Farhou de bal hard in de touwen, 2-0.

Hoger druk
Na rust speelde SVW niet best. Ameide zette hoger en wat feller druk en de thuisclub kroop steeds verder naar achteren. Het leidde tot de aansluitingstreffer in de 73e minuut. Jules de Gans stond na een spelhervatting helemaal vrij en schoot van dichtbij de 2-1 binnen.

Een hachelijke slotfase zou zomaar mogelijk kunnen zijn, maar SVW kwam eigenlijk niet serieus meer in de problemen. In de 83e minuut schoot Mounir el Ouazizi de bal maar rakelings over de lat. Een minuut voor tijd werd het duel pas beslist. Naser el Mousati passte de bal na een actie op Mounir el Ouazizi, die de bal voortrok op de klaarstaande Gino Dix. De spits haalde direct de trekker over, 3-1.

Aanstaande dinsdag speelt SVW een uitduel voor de EM Cup in Hurwenen tegen zondag 5e klasser HRC '14. De aftrap van het duel is om 20.00 uur.

SVW - Ameide 3-1 (2-0)
20. Mounir el Ouazizi 1-0
45. Hicham Farhou 2-0
73. Jules de Gans 2-1
89. Gino Dix 3-1

(verslag: Ronald Tukker, SVW)