Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Unitas wint niet in Meerssen, maar blijft wel ongeslagen

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

MEERSSEN • Unitas morste zondag twee punten tegen SV Meerssen (1-1). Niettemin: de Gorinchemse ploeg is nog altijd koploper in de hoofdklasse B en bleef ongeslagen.


SV Meerssen is een vereniging die altijd wel in de hoogste regionen van het Limburgse amateurvoetbal te vinden is. Een 'echt' grasveld met de daarbij horende omstandigheden is altijd waar de echte voetballiefhebber van kan genieten. Deze dag was daar weer een voorbeeld van: véél strijd, weinig oogstrelende momenten, maar 90 minuten spanning.

De wedstrijd begon met een minuut stilte uit respect voor de antiracisme houding die we met z'n allen in de voetbalwereld willen uitstralen, toch? Eén minuut later tikte de geheel ongedekt staande Danny Goessens van Meerssen de 1-0 binnen uit een corner. Unitas kon aan de bak.

Lat
De wil was er ook wel, maar de al eerder genoemde terreinsgesteldheid maakte het verdedigen beter te doen dan het aanvallen, waar je creatief moet zijn om een opening te vinden. De strook waarop je moet voetballen als aanvallers (Unitas) wordt steeds smaller en door heel veel hard werken moet het doel bereikt worden.

In de eerste helft was het enige gevaarlijke moment van Unitas de lob van Akin Arslan die op de lat belandde en niet alsnog tot een goal kon worden omgetoverd door Medhanie Habtemariam uit de rebound.

Veldoverwicht
De tweede helft moest er nóg meer aangevallen worden en Unitas kwam na rust met Pascal van Delden en Yevghennie Marcelli voor Joey Lokasi en Medhanie Habtemariam.

In de 49e minuut kogelde Wesley Swets van afstand rakelings over en werd het veldoverwicht van Unitas alléén maar heftiger. Vele corners kon Unitas er uit slepen, maar de keeper van Meerssen beleefde een fantastische middag, want hij kon regelmatig redding brengen.

Nog een aanvallende wissel: Ansu Camara voor Wesley Swets, waardoor er achterin bij Unitas 1 tegen 1 moest worden gespeeld.

Gelijkmaker
In de 85e minuut werd de zoveelste corner buiten bereik van de keeper voor gezet en daar was de verrassende kopbal van Achraf Chentouf, die het net in ging en de lang verwachte gelijkmaker op het scorebord bracht.

Even later gaf dezelfde speler een assist op de tegenstander maar die schoot naast.

In de 90e minuut werd Jay-Jay Meierdres alléén voor de keeper gezet, maar zijn inzet vloog over het Limburgse doel. 1-1 de eindstand en een nog steeds ongeslagen Unitas behield de koppositie.

De volgende wedstrijd is thuis tegen AWC om half drie en bij winst zit er nog een week koppositie in.

(verslag: GVV Unitas)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup