SVW ten koste van dapper HRC'14 naar derde ronde EM - Van der Wal Cup

Wedstrijdverslagen Regio-Voetbal Toernooien 655 keer gelezen

HURWENEN • SVW heeft in een zeer matig duel ten koste van zondagvijfdeklasser HRC'14 de volgende ronde van de EM - Van der Wal Cup gehaald. In Hurwenen wonnen de streepjes met 1-2.

Trainer Tutu N'dona kon door diverse omstandigheden niet beschikken over een tiental spelers, waardoor er vijf jeugdspelers en assistent-trainer Johnny Wijnbelt in actie moesten komen.

SVW nam een vroege voorsprong. Een afvallende cornerbal viel voor de voeten van Emre Gülpinar, die uithaalde en zijn bal de kruising in zag ploffen: 0-1.

Een minuut later stond het alweer gelijk. Balverlies aan de kant van SVW gaf Lauren van Deelen doorgang en hij rondde knap af in de verre hoek.

Even later nam de uitploeg alweer de leiding. Enes Zencirkiran werd op de zestienmeter vrijgespeeld en schoof heel koel de 1-2 binnen. In het vervolg van de eerste helft aan beide kanten wat kleine kansjes, wat voor de rest geen gevaar opleverde.

Paal
Na de rust was de eerste kans voor de thuisploeg toen de ingevallen spits alleen op doelman Pascal Jonker af ging, maar Jonker kwam winnend uit de strijd. Aan de andere kant werd een kopbal van Gino Dix knap eruit geranseld.

Nadat de thuisploeg nog een bal in vrije positie over schoot was het in de slotfase SVW dat nog wat kansen kreeg. Samuel Habtom schoot een bal over de doelman heen maar een verdediger redde op de lijn en hierna was spits Gino Dix twee keer ongelukkig in de afwerking. Eerste stuitte hij op de doelman en vervolgens eindigde zijn inzet op de paal.

Zodoende wist SVW met 1-2 te winnen van een zich kranig verwerend HRC'14 en bereikte het de derde ronde van de EM - Van der Wal Cup.

Zaterdag gaat SVW op bezoek bij SV Lopik. Op Sportpark Lopik wordt om 14:30 uur afgetrapt.

HRC'14 – SVW 1-2 (1-2)
9. 0-1 Emre Gülpinar
10. 1-1 Lauren van Deelen
18. 1-2 Enes Zencirkiranr