foto-update

Superieur Altena straft totale offday Woudrichem genadeloos af met 0-4

Wedstrijdverslagen 2.619 keer gelezen

WOUDRICHEM • Woudrichem had zaterdag een totale offday in de derby tegen Altena. De bezoekers uit Nieuwendijk straften het zwakke optreden van de Woercummers genadeloos af met 0-4.

Met de 0-4 mocht Woudrichem nog niet eens klagen gezien de wedstrijd, waarin Altena de lakens uitdeelde.

Aanvoerder Wilty Schaap stapte teneergeslagen het veld. Schaap liet een diepe zucht. "Een totale offday", kon de aanvoerder van Woudrichem nog wel uitbrengen. "Het leek helemaal nergens op."

Heel Woudrichem was door het ijs gezakt in de toch belangrijke derby. "Hoe het komt, geen idee. Het powervoetbal wat we normaal spelen, zat er vandaag gewoon niet in. We zijn genadeloos afgestraft", somberde de Woercummer.

Goed voetbal en strijd
Het gezicht bij aanvoerder Julian Geelhoedt van Altena stond een stuk vrolijker. "Vorige week tegen Wilhelmina'26 ging het ook furieus en vanmiddag weer tegen Woudrichem. Naast strijd hadden we ook goed voetbal. Voor de rust hadden we wel acht goals kunnen maken, zoveel kansen hebben we gehad. De 0-4 was hartstikke terecht. We kunnen én goed voetballen én strijd leveren", had de aanvoerder van Altena helemaal gelijk.

Furieus
Altena begon furieus aan de derby en Woudrichem wist zich er totaal geen raad mee. De thuisclub kwam niet in de wedstrijd en met de duelkracht was het ook helemaal mis. Het gevaar rolde dan ook vanaf de eerste minuut op het doel van keeper Aljan Dekker af. Denzel Libretto schoot de eerste kans nog naast en Nick Linnenbank trapte nog over een teruglegger van Patrick Zwart heen. Keeper Dekker moest wel in de beugels om het gevaar van Altena af te wenden.

Nadat Linnenbank een poging van dichtbij nog over het Woercumse doel lepelde, had de spits van Altena halverwege de eerste helft wel succes. De voorzet kwam van Zwart en Linnenbank drukte de 0-1 binnen.

Ontsnappen
Bij Woudrichem ontsnapte Dillis de Vries aan een rode kaart na een klap op het gezicht van Julian Geelhoedt. Even later had De vries pech met een poging voor de gelijkmaker, die op de lat kwam. Bori Secevre had het ook niet en kopte de rebound over het doel.

Tegen de rust sloeg Altena nog twee keer toe. Eerst verdween een schot van Edwin Pluister via de rug van Jamy Goemaat in het Woercumse doel. De 0-2 werd binnen de minuut gevolgd door de 0-3, waarbij Nick Linnenbank het laatste tikje gaf.

Schriftelijk
Ook na de rust bracht Woudrichem niets. De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Altena bleef superieur en bij de thuisclub ontbrak de overtuiging om er nog iets van te maken. Een vrije trap van Tim Saaman miste de precisie en Dillis de Vries blesseerde zich bij een schietpoging. Het sein voor trainer Piet Saaman om gelijk maar een driedubbele wissel toe te passen.

Een kwartier voor tijd vlogen Corné Nijhoff en Denzel Libretto elkaar nog even in de haren. Nijhoff kwam er met geel af en Libretto kreeg rood van de kwistig met kaarten smijtende scheidsrechter Niels Felix. Woudrichem profiteerde echter totaal niet van het overtal. In de laatste minuut zette Altena nog de kroon op de strijdlust met de 0-4 door Johnny Schouten.

Handen op elkaar
Altena-trainer Johan van der Werf kreeg de handen op elkaar voor de getoonde strijdlust en het spel van zijn manschappen. "Als je kijkt naar de wedstrijd, dan is Woudrichem er nog genadig vanaf gekomen met 0-4. We hebben met fases echt heel goed gevoetbald en de beste ploeg heeft vandaag gewonnen. Ik ben trots op dit team. Onze manier van voetballeen is beloond. We hadden gewoon meer in huis."

Collega Piet Saaman restte de mineur. "Vanaf minuut één tot de allerlaatste minuut was het Woudrichem onwaardig. Zo heb ik het dit seizoen nog niet gezien. Ik trek het ook mezelf aan. Ik heb mijn elftal niet op scherp gekregen. Dus ik deel net zo hard in de malaise als de spelers. Noem alle clichés maar op, het was een totale offday."