Sliedrecht pakt in slotminuut nog een punt tegen Montfoort

Wedstrijdverslagen 563 keer gelezen

SLIEDRECHT • Er werd zaterdag veel verwacht van Sliedrecht na de grote overwinning van vorige week, maar tegenstander Montfoort SV'19 was er één van een ander kaliber. Met de grootste moeite sleepte Sliedrecht op sportpark De Lockhorst in de slotfase nog een gelijkspel (3-3) uit het vuur.

In de eerste helft was Sliedrecht zeker de bovenliggende partij, maar wist na een doelpunt van Quincy Bartens in de 25e minuut niet door te drukken. Sterker nog, de tegenstander, die verdedigend goed georganiseerd speelde, was met snelle tegenstoten via de twee spitsen vaak gevaarlijker dan Sliedrecht.

Doelpunten voor rust
In de laatste tien minuten van de eerste omgang moesten twee doelpunten worden geïncasseerd. Eerst wist Danny van Loen in de 35e minuut een snelle uitbraak van Timo Bakker af te ronden (1-1) en op slag van rust kopte opnieuw Van Loen een vrije trap feilloos binnen (1-2).

Afgeslagen bal
In de tweede helft probeerde Sliedrecht met de grootste krachtsinspanning om de Montfoortse verdediging uit elkaar te spelen, maar het vertoonde spel was minder dan in de eerste helft. De passing was niet al te zuiver en te weinig lopende mensen, waardoor de gasten vrij gemakkelijk overeind bleven. Toch kwam Sliedrecht op gelijke hoogte, toen een afgeslagen bal hard door Quincy Bartens werd ingeschoten (2-2).

De vreugde was van korte duur, want snel daarna zorgde Timo Bakker voor 2-3.

Zwaarbevochten
Sliedrecht gooide alle schroom van zich af en met een aanvallende spelerswissel werd getracht de schade te herstellen. In de allerlaatste officiële speelminuut bezorgde Dennis Verhoef Sliedrecht toch nog het zwaarbevochten, maar verdiende gelijkspel (3-3).

Zaterdag 7 december 2019 speelt Sliedrecht in Waardenburg tegen WNC, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)