• Tricht - Roda Boys (2-3).
• Tricht - Roda Boys (2-3). Foto: Gerald van Zanten

Nipt 2-3 verlies voor Tricht ondanks herstel

Wedstrijdverslagen 522 keer gelezen

TRICHT • Tricht leed zaterdag thuis tegen Roda Boys weer een nederlaag. Ondanks een goed herstel na een 0-2 achterstand bij de rust kwam Tricht in de tweede helft door nipt 2-3 verlies net niet aan een kostbaar punt toe. Topscorer Marijn Bransen maakte beide Trichtse goals.

Voor rust speelde Tricht overigens zwak en was Roda Boys duidelijk beter. Na twintig minuten namen de gasten na een voorzet vanaf rechts door een prachtig doelpunt van Nils Loef in de verre hoek met 0-1 verdiend de leiding. Behoudens één te hoge vrije trap van Arjan Hakkert had Tricht offensief in de eerste helft weinig dreiging.

Vijf minuten voor de rust liep Roda Boys tot 0-2 weg. Bij een hoge scrimmage voor doel greep de Trichtse defensie onvoldoende in en de spits van Roda Boys kopte raak: 0-2.

Snelle goal
Met Pepijn Lambregts als verse kracht speelde Tricht in de tweede helft veel beter dan voor rust. Met een goed schot in de verre hoek maakte Marijn Bransen er al meteen 1-2 van. Met goed spel ging Tricht op jacht naar de gelijkmaker maar twee kopballen van Ramon van Soelen na voorzetten van Hakkert en Bransen waren net niet scherp genoeg en werden door de Aalster keeper gekeerd.

Back Tim Schook voorkwam voor Tricht ten koste van een blessure nog een grotere achterstand, maar in de 63e minuut liepen de bezoekers bij een counter toch tot 1-3 uit.

Een kwartier voor tijd gaf Marijn Bransen via zijn tweede treffer Tricht met 2-3 toch weer alle hoop op een punt. Die felbegeerde Trichtse gelijkmaker kwam er ondanks goed spel niet, want pogingen van invaller Sven van Maurik, Ruben Lambregts en Marijn Bransen werden allemaal door de felle defensie van de gasten geblokt.

Zo bleef het 2-3 tot het slotsignaal van de prima leidende arbiter Francisco Alvarez uit Zwijndrecht. Door dit nieuwe verlies blijft Tricht op de ranglijst in de tweede klasse voorlaatste en moet komende zaterdag in Wijk en Aalburg tegen Wilhelmina'26 worden geprobeerd het herstel ook in punten te gaan omzetten.