Logo regio-voetbal.nl
• Papendrecht - Nieuw-Lekkerland (3-1).
• Papendrecht - Nieuw-Lekkerland (3-1). (Richard van Hoek Fotografie)

Papendrecht blaast Nieuw-Lekkerland omver

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

PAPENDRECHT • Normaal gesproken zijn vechtlust en duelkracht kwaliteiten waar Nieuw-Lekkerland patent op heeft, maar zaterdag was alles anders. Tegenstander Papendrecht voetbalde 'op zijn Lekkerlands' en versloeg de gasten met hun eigen wapens: 3-1.


"Ik heb er van genoten", stelde Papendrecht-trainer Johan Sturrus met een brede grijns vast. "Vanaf minuut één knalden de jongens er bovenop en voerde iedereen zijn taak goed uit. En dan zie je meteen waartoe dit team in staat is. We kúnnen goed voetballen, dit keer zag je dat ook de mentale component volledig klopte."

Voor Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen was het pijnlijk om te zien dat zijn elftal zich vooral in de eerste helft volledig liet aftroeven door de thuisclub. Achterin wist men zich geen raad met de razendsnelle Papendrecht-spits Jay Luciano, terwijl het middenveld zich voortdurend liet aftroeven op inzet en er nauwelijks in slaagde de spitsen te bereiken. Clubtopscorer Damiën Müller en zijn kompanen Harold Vrolijk en Sjoerd Slob liepen daardoor als 'schimmen' over het veld.

Komeet
Tekenend was dat Lekkerland in de eerste helft slechts één keer een fatsoenlijke aanval wist op te zetten. De halve kans die daaruit voortkwam werd door Müller over het Papendrecht-doel gejaagd.

Het was Jay Lucian op die de thuisclub in de 16e minuut aan de 1-0 hielp. De voetballende komeet werd diep gestuurd door Sven van der Net en had vervolgens weinig moeite om doelman Jesper Harmans te passeren. De goal was niet alleen verdiend, maar vormde ook een eerste beloning voor een Papendrecht dat alleen maar uit uitblinkers leek te bestaan.

De onvermoeibare jongelingen Jarden van Ek en Cees Baars toonden doorlopend hun klasse, achterin flonkerde het centrale duo Edinho Goodett/Nick Kamerling, terwijl over links Xavier Leenheer en Koen Lighaam hun tegenstanders regelmatig overliepen. Diezelfde Koen Lighaam leverde tien minuten na rust de perfecte voorzet af op het knikgrage hoofd van Jay Luciano. Deze 2-0 werd snel gevolgd door een goal van de onvermoeibare Djerrel Saffignani. Invaller Lennert de Vries mocht in de 83e minuut de 'eer' redden voor het toen allang geknakte Nieuw-Lekkerland: 3-1.

Einde aan serie
Met de overwinning maakte Papendrecht een overtuigend einde aan een serie van vier opeenvolgende nederlagen. Nieuw-Lekkerland verloor tot dusverre alleen van Kloetinge en zal zich moeten herpakken van de 'dreun op Het Slobbengors'.

"We gaan nog wel even praten over wat er vandaag is gebeurd", meldde Maarten van Gastelen. "Verliezen kán, is zelfs niet erg want het hoort bij sport. Maar verliezen op inzet is een ander verhaal. We verloren veel te veel duels en waren vaak een stap te laat. Daar baal ik van. Papendrecht had die scherpte wél en heeft daarom verdiend gewonnen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup