• SV Meerkerk - Hardinxveld (0-4).
• SV Meerkerk - Hardinxveld (0-4). Foto: Teus Stam

Hardinxveld zet zegereeks voort met ruime winst op SV Meerkerk

Wedstrijdverslagen 719 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft in de uitwedstrijd bij sv Meerkerk met een ruime 0-4 overwinning de zegereeks voortgezet.

Was het voor Hardinxveld uit bij Meerkerk de laatste seizoenen een traditioneel lastige horde, deze aflevering was Hardinxveld heer en meester op het fraaie nieuwe sportcomplex De Burcht. De ploeg van trainer Richard den Ouden nam voor de pauze met 0-3 de leiding en bezegelde het duel definitief na een uur spelen met de 0-4. Daarmee boekte Hardinxveld al de zesde overwinning op rij.

Snelle voorsprong
Hardinxveld begon als nummer drie van de ranglijst scherp aan het duel tegen sv Meerkerk als middenmoter. De thuisclub werd direct onder druk gezet en trof het eerste Hardinxveldse schot van Johan Woltman uit een lastige hoek de buitenkant van de paal.

Na 10 minuten was het wel raak toen Christian Verschoor, terug als centrale verdediger, de bal diep speelde. Lex de Gier kon alleen op Meerkerkdoelman Lex Kramers af en schoof de 0-1 binnen.

Een paar minuten later sloeg Hardinxveld andermaal toe, toen de Meerkerkgoalie een schot van Adi Jogic nog wist te pareren, maar in de rebound Lex de Gier opnieuw doeltreffend was: 0-2.

Beslissende tikje
Het eerste gevaarlijke schot van de thuisclub klemde Hardinxvelddoelman Marc Koning knap aan de grond. Hardinxveld kreeg volop ruimte om de score verder op te voeren met fraaie kansen die Richard Zwakhals, Lex de Gier en Adi Jogic lieten liggen. Dat lukte wel op slag van rust toen Lex de Gier doorzette aan de achterlijn en Adi Jogic kort voor het doel het beslissende tikje gaf voor de 0-3 bij de pauze.

Definitief beslist
De WSB brigade bepaalde ook na de rust het spelbeeld. De Hardinxveld verdediging gaf niets weg tegen de niet al te overtuigende pogingen van de thuisclub om nog terug te komen. Hardinxveld doseerde vanaf het middenveld de wedstrijd. Uit een combinatie voor het doel prikte Robin de Kok de bal in de hoek en kreeg de Meerkerkdoelman er nog net een hand achter.

Het volgende schot van Robin de Kok was wel raak, toen alles en iedereen toekeek hoe de Hardinxveldmiddenvelder vrij kon uithalen voor de 0-4 in de verre hoek.

De wedstrijd was daarmee definitief beslist en kabbelde in het laatste kwart naar het slot. Scheidsrechter de Zwarte, die het prima aanvoelde floot dan ook na precies 90 minuten af voor dat einde.

14:00 uur
Hardinxveld blijft door dit resultaat stevig op de derde plaats, terwijl ook de top twee SVW en Alblasserdam geen fout maakte. Voor SV Meerkerk geldt dat het moet oppassen niet verder weg te zakken op de ranglijst.

Komende zaterdag 7 december ontvangt Hardinxveld in de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop thuis de nummer voorlaatst De Alblas. Vanwege de vroeg invallende duisternis begint het duel aan de Sluisweg al om 14.00 uur.

(verslag en foto: Teus Stam, vv Hardinxveld)