Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal: binnen 24 uur van 'voetbalhemel' naar 'voetbalhel' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal: binnen 24 uur van 'voetbalhemel' naar 'voetbalhel'

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK – Het had voor Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal zo mooi kunnen zijn; een overwinning van zijn ploeg op runner-up Noordeloos, nadat zijn geliefde Willem II een avond eerder een historische zege had geboekt op bezoek bij Ajax. Het bleek - helaas voor Bouchlal - te mooi om waar te zijn.


Kerkwijk begon zaterdag op het eigen sportpark De Drie Morgen weifelend en moest dat bekopen met de 0-1. Nick van Eck bracht de thuisploeg daarentegen op gelijke hoogte en na rust zelfs op voorsprong. Bij de 2-2 van Noordeloos zag het er achterin bij Kerkwijk niet florissant uit, maar dat gold ook voor de Noordeloos-defensie in het geval van de 3-2. Bij dat doelpunt werd de bal tegen het hoofd van Bart de Waal geschoten, waarna deze het doel in caramboleerde. Pas in de 88e minuut tekende Noordeloos met een uithaal vanaf 20 meter in de bovenhoek, de gelijkmaker aan.

Een harde klap voor Kerkwijk, trainer Bouchlal incluis: "Bij die 3-3 zie je wat in de ploeg gebeuren. Niet gek, want ik dacht ook 'Jezus mina' en begon al te vrezen. 'Als we nu maar niet alsnog verliezen."

Mokerslag
Maar dat gebeurde wel. Uit een hoekschop in de laatste minuut kopten de bezoekers de winnende treffer binnen, tot desillusie van Bouchlal en zijn spelers: "Dan zakt de grond onder je voeten vandaan en wil je niks liever dan in een hoekje wegduiken. Het is nu voor de tweede week op rij dat we op deze manier punten mislopen, terwijl we die wel verdienen. Normaal gesproken kan ik nederlagen vrij snel relativeren, maar deze komt wel aan als een mokerslag. Ook bij de jongens zag ik totale verslagenheid. Dat begrijp ik heel erg goed. Ik ben een voetbaldier, bevlogen in alles en ik steek er met veel plezier heel veel tijd in. Als je keihard werkt met elkaar, voelt dit zó pijnlijk. Voetbal kan heel veel vreugde brengen, maar het kan ook heel lelijk zijn. Dat hebben we vandaag wel gezien."

Willem II
Het weekend begon voor Bouchlal nog wel zo goed. Willem II wist vrijdagavond op bezoek bij Ajax te stunten door met 0-2 te winnen en als één van de zeer weinige Willem II'ers was oud-speler Bouchlal daarvan getuige in de Johan Cruijff Arena, op uitnodiging van Kerkwijk-voorzitter en Ajax-supporter Johan Oomen. Bouchlal kon zijn geluk dan ook niet op: "Ik heb heel lang gedacht ; 'dit wordt mijn weekend'. Het was een onvergetelijke avond en die 'smile' kwam niet meer van mijn gezicht. Tot de 88e minuut. En hoe mooi het gisteravond ook was; ik had het liever andersom gehad."

Keiharde realiteit
Met de nederlaag besluit Kerkwijk de serie tegen de drie top-clubs in de vierde klasse D met maar één schamel puntje, terwijl Bouchlal goede hoop had op een aantal goede resultaten. Een pijnlijke constatering: "De reden dat dit zo'n pijn doet, is dat het uiteindelijk om het resultaat gaat. Dat zegt dat we tekort komen. Op basis van ons spel hebben we laten zien dat we ons prima kunnen meten met die clubs – ik denk ook dat de neutrale toeschouwers langs de kant genoten hebben - maar daar kopen we niet veel voor. Het is op dit moment een kwestie van afhaken en ons gaan richten op de groep achter de top-drie. Dat is de keiharde realiteit."

In de laatste wedstrijd voor de winterstop gaat Kerkwijk op bezoek bij laagvlieger Rhelico. "Dit is heel vervelend, maar we moeten onze rug gaan rechten. Volgende week moeten we laten zien dat wij een ploeg zijn die ontwikkeling doormaakt. En het zou heel zonde zijn als we volgende week niet thuis geven."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup