Nivo Sparta boekt noodzakelijke eerste uitzege van het seizoen

Wedstrijdverslagen 568 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Bij Nivo Sparta lijkt het tij te zijn gekeerd. zaterdag werd op bezoek bij Terneuzense Boys een klinkende 1-4 overwinning geboekt.

Op het Zuidersportpark keek Nivo Sparta al binnen drie minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De Zaltbommelaren kwamen echter met de schrik vrij, want rond de twintigste minuut zorgde Christiaan Perrier voor de gelijkmaker. Die 1-1 stand zou tot de rust gehandhaafd blijven. In de tweede helft nam Nivo Sparta alsnog afstand. Mo Nikbakht profiteerde optimaal van miscommunicatie in de Terneuzense verdediging en tekende de 1-2 aan. Bart Goesten vergrootte de marge een kwartier voor tijd naar twee doelpunten en drie minuten voor het eindsignaal bepaalde Daan Schreuders de eindstand op 1-4.

Winnend trainer Theo de Boon, zag zaterdag in Perrier met zijn doelpunt en twee assists een belangrijke schakel: "In dit soort wedstrijden, waarin het moeilijk voetballen is door het zware gras, is 'Chris' voor ons belangrijk. Hij is sterk aan de bal, daardoor kunnen we ook vaker de lange bal hanteren. Met een lange bal op Christiaan, maar ook op Frenk (Schaap, red.) kom je onder de druk uit en kun je zelf kansen gaan creëren."

Met de overwinning in Zeeland verzekerde Nivo Sparta zich van de eerste uitzege van het seizoen. Bovendien toont het volgens De Boon aan dat zijn ploeg de laatste weken in een prima vorm verkeert: "We zitten in een goede cyclus. We staan nu nog maar drie punten achter op GRC 14, de nummer acht. Het ziet er gewoon hartstikke goed uit. Volgende week hebben we nog wel een belangrijke wedstrijd om met een goed gevoel naar de winterstop toe te gaan. Maar nu gaan we eerst naar de Raayberg. Lekker een feestje vieren."

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden