Dapper Vianen in slotfase onderuit tegen SVMM

Wedstrijdverslagen 406 keer gelezen

vianen – Tegen het op de derde plaats staande SVMM kreeg Vianen minder dan waar het recht op had. In de slotfase bogen de bezoekers een 3-3 stand om in een geflatteerde 3-5 zege.

De beter voetballende ploeg uit Maartensdijk maakte aanvankelijk de dienst uit. Vianen moest het in die fase hebben van individuele acties van Justin Mouhmy, die té weinig oog had voor zijn medespelers. Halverwege de eerste helft profiteerden de bezoekers optimaal van balverlies dat Mitchell Vanenburg op zijn eigen helft leed: 0-1. Ervoor en erna hield doelman Rick Leeman zijn ploeg in de race met een aantal prima reddingen.

In stelling
Rond de dertigste minuut pikte Vanenburg een afgeslagen aanval op en met een strakke pass bracht hij Mouhmy in stelling: 1-1. Door weinig attent reageren kwam SVMM kort daarna op 1-2, en met nog vijf minuten op de klok werd een lange bal bij de tweede paal ingeschoten: 1-3. In blessuretijd werd een Viaanse vrije trap door een verdediger met de hand gespeeld, en vanaf de stip verkleinde aanvoerder Achim Rabinig de achterstand tot 2-3.

Veldoverwicht
Na rust koos de thuisclub, die met veel beleving voetbalde, voor de aanval. Er werd veel druk vooruit gezet en dat leidde, zonder grote kansen te creëren, tot een stevig veldoverwicht. In de zeventigste minuut werd de actieve Mouhmy binnen de lijnen neergelegd, en ook de tweede strafschop werd door Rabinig benut: 3-3. Het veldoverwicht bleef en het wachten was op de winnende treffer van de tricolores. Die wilde echter niet vallen, en drie minuten voor tijd was het raak aan de andere kant: 3-4. De thuisclub zette nog wel aan, en door een doelpunt in blessuretijd viel de zege van SVMM hoger uit dan was verdiend: 3-5.