Logo regio-voetbal.nl
• Drechtstreek - Roda Boys (2-1).
• Drechtstreek - Roda Boys (2-1). (Foto: Gerald van Zanten)
foto-update

Roda Boys onderuit, ondanks doelpunt 17-jarige zoon van voorzitter

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST – Er is nog genoeg werk aan de winkel. Dat is de conclusie van Jorco de Kok nadat ook de tweede wedstrijd onder zijn leiding, op bezoek bij Drechtstreek, in een nederlaag resulteerde: 2-1.


Roda Boys kwam in de openingsfase nog wel op voorsprong. Sven van Driel, de 17-jarige zoon van Roda Boys-voorzitter Peter van Driel, luisterde zijn optreden in de spits op met een doelpunt. Een droomstart, maar een vervolg werd daar niet aan gegeven. Sterker nog, door een te korte terugspeelbal van Rik van de Broek kon Drechstreek snel weer op gelijke hoogte komen. Die kans werd dan ook dankbaar verzilverd.

Een kantelpunt in de eerste helft, vond De Kok: "Tot die goal domineerden we, maar daarna ging alles verkeerd. Qua discipline, voor elkaar de kastanjes uit het vuur halen; we liepen de hele tijd achter de feiten aan."

Acceptatie
Nog in diezelfde eerste helft viel ook de 1-2. Dat bleek de winnende goal te zijn, al had Roda Boys via Nils Loef nog wel een kans laten liggen op de gelijkmaker, zag De Kok: "Die bal moet er eigenlijk gewoon in, maar dat gebeurt niet. We zitten in zo'n fase dat zulke ballen er niet in gaan. Dit waren in ieder geval twee weken die mij heel veel duidelijkheid hebben gegeven. Voor mij is Roda Boys een vereniging waar iets bij past. Strijd, maar ook acceptatie naar elkaar toe. Dat zie ik nog niet bij degenen die bij Roda Boys spelen. Dat is voor de trainer een uitdaging. En die zie ik heel positief tegemoet."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup