• Unitas - IFC (2-0).
• Unitas - IFC (2-0). Foto: Theo Bos

Unitas klopt IFC en gaat als koploper 2020 in

Wedstrijdverslagen 875 keer gelezen

GORINCHEM • Zondaghoofdklasser Unitas is winterkampioen en gaat na de 2-0 'derbyzege' op IFC als koploper het nieuwe jaar in.

Beide teams hebben een team dat voetballend goed uit de voeten kan. Technisch en tactisch was er weinig onderscheid te merken, met dien verstande dat naarmate de eerste helft vorderde Unitas de wedstrijd steeds meer ging controleren.

Het meeste balbezit was voor de roodbroeken, maar nadat de bal was veroverd op IFC was er te snel weer balverlies. Kansen bleven dan ook uit aan beide kanten.

Eén keer kwam Medhanie Habtemariam goed door toen hij de bal fantastisch aannam uit een dieptepass van Mo Kibrom. Alléén voor de keeper mikte hij over het doel.

Vlak voor rust ondernam Ansu Camara nog een rush over de achterlijn , maar zijn voorzet kon niet worden omgezet in een goal. De rust ging in met 0-0.

Fraaie 1-0
Na de rust kwam er meer energie uit de kleedkamer van de roodbroeken en pakten zij steeds meer het initiatief. Kevin Cornet schoot in de 6e minuut net over. Helaas moest Ozan Cimen zich geblesseerd laten vervangen, maar de ervaren Yoni Tilahun deed dat uitstekend.

In de 69e minuut kwam Medhanie Habtemariam vrij aan de linkerkant en met zijn rechter krulde hij de bal voor waar Daniël Alexander voor zijn verdediger kwam en de bal vrij kon inknikken. Een zeer fraaie 1-0 voorsprong voor Unitas was een feit.

IFC probeerde terug te komen, maar de solide verdediging van het thuisteam gaf geen krimp en Unitas bleef gevaarlijk in de counter. Akin Arslan kwam voor Daniël Alexander en Pascal van Delden voor de moegestreden Ansu Camara.

In de 86e minuut mikte Jay-Jay Meierdres op de keeper en in de 88e minuut knalde Akin Arslan ook op de vuisten van de keeper.

In de 93e minuut viel de verdiende winnende goal. Jay-Jay Meierdres werd gelanceerd en kon tot in de 16 meter doorlopen en afleggen op de meegelopen Pascal van Delden, die de 2-0 binnen kon werken.

Wedstrijd afgelopen en het winterkampioenschap is binnen in Gorinchem.

Volgende wedstrijd 21 december voor de KNVB-beker in en tegen Axel . Een busreis naar Zeeuws-Vlaanderen dus, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 19 januari uit bij RKZVC.

(verslag: GVV Unitas)