Logo regio-voetbal.nl
• ASV Arkel - Wilhelmina'26 (1-4).
• ASV Arkel - Wilhelmina'26 (1-4). (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)
foto-update

Persoonlijke fouten nekken ASV Arkel tegen Wilhelmina'26

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ARKEL • Een veel feller Wilhelmina '26 had geen kind aan een gehavend Arkel. Gastheer ASV Arkel had slechts een kwartier voor rust, na de gelijkmaker, iets in de melk te brokkelen. Zonder Robert Scheurwater (werk), Niek Trappenburg (geblesseerd), Daan Ruwaard en IJsbrand van Eldik (samen op skivakantie) werd de thuisploeg afgebluft en werd er terecht verloren met 1-4.


Niemand zat eigenlijk op de inhaalwedstrijd te wachten, maar toch werd het geen verloren middag. Niet voor de neutrale toeschouwer en zeker niet voor de gasten uit Wijk en Aalburg. Met een ruime zege en maar liefst 21 punten, nu al een clubrecord voor Wilhelmina '26 op dit niveau, gaan ze lekker de winterstop in. Arkel houdt haar zorgen en staat maar net boven de gevarenzone.

Klappen van de zweep
"Maar als we aan het einde van het seizoen hier ook staan en drie ploegen onder ons houden, dan hebben we het goed gedaan met Arkel", aldus trainer Leon Elands na afloop van de toch wel stevige nederlaag.

"In een paar seizoenen van de vierde naar de tweede klasse en niet degraderen, dan zijn we de kampioen van de regio. Vandaag verliezen we door persoonlijke fouten van een agressief voetballend Wilhelmina '26. In de goede zin des woords hoor, want we hebben terecht verloren. Zij voetballen al een aantal jaren in de tweede klasse en kennen het klappen van de zweep. Als mijn collega Marcel van Helmond zegt dat er druk moet worden gezet, dan gaan ze ook met z'n allen. Bij mij hooguit vijf of zes en de rest twijfelt. Wij zijn nog niet zover."

Een paar deuren verder knikte Van Helmond. "We hebben veel energie in deze wedstrijd gelegd en hard gewerkt. Alleen waren we aan de bal te slordig en hanteerden we nog te vaak de lange bal. Vooral op het gladde veld, dat daardoor ook moeilijk te bespelen was. We zaten er fel op."

Plots in evenwicht
En dat deed Wilhelmina '26 vanaf de eerste minuut. Na een paar tellen had Arkel gewaarschuwd moeten zijn. Een te harde terugspeelbal op doelman Jari van Baalen liep geen schade op. De tweede, mogelijk nog meer snelheid hebbende, wel. Van Baalen moest snel handelen en schoot tegen Nicky van Gils op; 0-1.

Zonder de in Engeland verblijvende Kevin van Esch hadden de geelhemden uit moeten lopen naar een veel grotere voorsprong. Maar toen Arkel, gedurfd achterin één op één, uit het niets via een snelle counter en een goal van Jesse Hoogewoning op 1-1 kwam was de wedstrijd plots weer in evenwicht.

"Ik had gehoopt die fase na rust door te kunnen trekken, maar de 1-2 kwam te snel en het was gedaan", zag Elands. Een voorzet van de prima spelende Bart Jongejan werd ingekopt door de wel erg vrijstaande Samuel Hartgers. Niet veel later was de wedstrijd beslist, Tim de Laat tekende - na een misverstand tussen Schuurman en Van Baalen - vanaf elf meter voor 1-3.

Voor de statistieken bepaalde Dilan van Son uit een scherpe corner de eindstand op 1-4. Vervolgens werd er volop gewisseld, maar niet meer gescoord.

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup