Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Tricht bekert verder na 0-0 en penalty's

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

TRICHT – Tricht plaatste zich zaterdag thuis voor de volgende bekerronde. Na een 0-0 gelijkspel tegen het tweede elftal van hoofdklasser Nuenen won tweedeklasser Tricht op eigen veld nipt met 4-3 via penalty's.


Als hekkensluiter in de tweede klasse tankte Tricht zo althans enig broodnodig vertrouwen. Voor het eerst sinds lange tijd hield Tricht achterin met ditmaal de lange Redouan Rahali in het defensiecentrum de nul vast. Tegen Nuenen 2, dat op zondag uitkomt in de hoogste reserveklasse, moesten er voor Tricht overigens wel strafschoppen aan te pas komen om verder te bekeren.

Jeugdtrainer Jeroen Brouwer, die op de bank de in Thailand vakantie vierende hoofdtrainer Marcel van Steenis verving, was bij Tricht natuurlijk blij met het welkome succes: "We hadden het vandaag al eerder in de wedstrijd zelf kunnen en moeten afmaken. Bij Nuenen raakte de pijp op het eind leeg en we kregen goede kansen. Tricht heeft wel verdiend gewonnen. Net als in de competitie tegen Wieldrecht bleek ook vanmiddag dat onze keeper goed is in het stoppen van penalty's." De eerste gekeerde strafschop door keeper Lukas Grizell mocht door Nuenen nog worden overgenomen, maar na een Trichtse misser van Luuk Monker hield de jonge goalie Grizell alsnog knap twee penalty's uit zijn doel.

Lichtvoetig
Voor bijna 150 toeschouwers speelde Nuenen wel iets lichtvoetiger en soepeler dan de thuisclub maar veel doelgevaar stichtten de Brabanders niet. Met een rush van topscorer Marijn Bransen en een net te hoog schot van Arjan Hakkert na een vrije trap van Mehdi Hoummani was Tricht zelfs wat dreigender.

Na bijna een half uur kreeg Dylan Gielis voor de gasten toch een mooie kopkans, maar Trichts keeper Lukas Grizell bleek paraat. Ook Mike van den Berk mikte voor de bezoekers onzuiver. Kort voor rust had Tricht moeten scoren, maar zowel Marijn Bransen als Tim van Dijken zag vanaf links zijn schot door keeper Remco Wilbers gekeerd. Bij de aanvalsafwerking was Tricht steeds te onrustig.

Levendiger
Na de thee werd het bekerduel levendiger. Marijn Bransen kon al meteen een net iets te scherpe voorzet vanaf links van Ramon van Soelen juist niet binnenglijden. Aan de overzijde bleek Nuenen-spits Mike van den Berk net niet attent genoeg. Bijna tien minuten na de pauze kreeg de Brabander Jasper de Jonge in de wedstrijd de eerste gele kaart, die Trichts middenvelder Gerjan van Haarlem na een charge jegens Joey van den Berk even tevoren ten onrechte nog had ontlopen.

Uit een voorzet van Tim van Dijken vanaf rechts kwam Tricht twintig minuten na de hervatting dichtbij een voorsprong, maar de kopbal van Mehdi Hoummani via de grond en de keeper leverde slechts een corner op. Wegens commentaar op een onbestrafte Brabantse overtreding kreeg Tim van Dijken bij de thuisclub een gele kaart.

Bij schoten van captain Arjan Hakkert en Tim van Dijken stond keeper Remco Wilbers opnieuw een Trichtse voorsprong in de weg. Het laatste Brabantse gevaar in de spannende partij kwam na een gave pass van Mike van den Berk doch gelukkig voor Tricht kwam Dylan Gielis net niet bij de bal.

Slotfase
Tijdens de slotfase kreeg Tricht serieuze mogelijkheden om de cupwedstrijd al binnen de reguliere speeltijd in eigen voordeel te beslissen. Mehdi Hoummani werd onreglementair door Joey van den Berk gestuit en dat kostte de Nuenen-speler een vrije trap en een gele kaart. De vrije trappen van Tim van Dijken en Arjan Hakkert leverden Tricht echter niks op.

In de korte extra tijd kreeg Tricht nog één winstkans, doch Arjan Hakkert kopte naast. Dus moesten penalty's de beslissing brengen. Daar hadden de bezoekers al ervaring mee want in de vorige bekerronde had Nuenen 2 ook al via strafschoppen van derdeklasser Budel gewonnen.

Penalty's
Door Mehdi Hoummani, Arjan Hakkert en de late invaller Rani Abouna nam Tricht evenwel bij die penalty's tot drie keer toe de leiding. Keeper Lukas Grizell pakte de derde Brabantse strafschop, maar arbiter Niels Felix uit Alblasserdam had een overtreding van de doelman geconstateerd. Dus kon Mike van den Berk bij zijn tweede poging toch nog voor 3-3 zorgen.

Na een misser van Luuk Monker zag het er voor Tricht toen even somber uit, maar keeper Lukas Grizell stopte de penalty van aanvoerder Jeroen Swinkels en na de rake 4-3 van Tim van Dijken hield de jonge Trichtse goalie ook de strafschop van Niek van Bree buiten zijn doel.

Dus bekert Tricht verder. Dan volgt in Eindhoven een uitmatch tegen de amateurs van PSV, die midweeks in Son en Breugel na een 2-0 achterstand en een 2-2 gelijkspel ook via penalty's ten koste van een competitietegenstander uit de derde klasse de volgende ronde bereikten.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup