Altena wipt Almkerk uit de beker na strafschoppen

Wedstrijdverslagen 647 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Altena en Almkerk kregen elkaar in de reguliere speeltijd niet klein in de bekerderby in Nieuwendijk. Het was en bleef 0-0.

Het was een draak van een wedstrijd, die eigenlijk alleen maar spannend bleef. Voor de rust was een zware overtreding van Edwin Pluister van Altena op Remco den Besten van Almkerk, die met geel werd afgedaan, het enige opvallende.

Na de rust werd het er niet beter op. Een vrije trap van Kenneth Hoeke werd gestopt door keeper Robin van der Drift. Aan de andere kant liet invaller Rafael Narthy een mogelijkheid liggen.

Strafschoppen
Er moesten strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Altena nam de strafschoppen iets beter. Het scoorde er vier van de vijf. Bij Altena miste Kenneth Hoeke en bij Almkerk misten Bart Dirven en Stefan Molenschot. Nadat Julian Geelhoedt de vierde voor Altena raak schoot, was het gebeurd. Daarmee wipte tweedeklasser Altena de buur eersteklasser Almkerk uit de districtbeker en was het feest in Nieuwendijk.