update met video's

Titelverdediger GJS verpulvert 'youngsters' Kozakken Boys op openingsavond Proxsys Cup: 15-2

22 dec, 02:28 Wedstrijdverslagen Proxsys Cup 1.930 keer gelezen

GORINCHEM • GJS is zaterdagavond uitstekend aan het Proxsys Cup-toernooi begonnen. De titelhouder rekende simpel af met de jongelingen van Kozakken Boys. Woudrichem, Altena, Sleeuwijk en Schelluinen wisten hun eerste partij eveneens te winnen op de openingsavond van het zaalvoetbaltoernooi in De Oosterbliek.

GJS – Kozakken Boys 15-2
Traditiegetrouw was het de titelhouder die de nieuwe editie van de Proxsys Cup mocht aftrappen. In dit geval was die eer dus aan GJS. Na tweemaal Unitas waren het vorig jaar namelijk de Gorkumse Jonge Spartanen die de Proxsys Cup wonnen. De titelverdediger trad in de eerste wedstrijd van het toernooi aan tegen Kozakken Boys, een halvefinalist van vorig jaar. De formatie uit Werkendam verloor vorig jaar bij de laatste vier van Heukelum.

Zaterdagavond kwam Kozakken Boys echter met een piepjong team dat bepaald niet opgewassen was tegen de kampioen van vorig jaar. GJS was een flink maatje te groot voor de Werkendammers, die nog wel twee keer tot scoren kwamen. Dat was absoluut niet genoeg om de mannen uit Dalem te stoppen. De teller stopte pas na vijftien goals, waarvan een aantal om door een ringetje te halen. Bij in elk geval twee goals was de pass misschien nog wel mooier dan de goal: Sjors Hendriks en posterboy Sereno Latuhihin schreven allebei een keer met een splijtende pass een sublieme assist op hun naam.

De titelhouder is los: na de 15-2 zege op Kozakken Boys wachten nu nog duels met Woudrichem en GRC 14.

GJS: Sereno Latuhihin (4x), Sjors Hendriks (3x), Ben Vissers (3x), Remco de Bruijn (2x), Joost Haggenburg (2x), Niels Hofman.
Kozakken Boys: Areano van Seters, Eigen Goal.
 


Woudrichem – GRC'14 8-4
Waar GJS geen enkele moeite had met Kozakken Boys, daar maakten Woudrichem en GRC 14 er evenwichtige en boeiende wedstrijd van. Woudrichem, periodekampioen in de tweede klasse, en eersteklasser GRC 14 waren aan elkaar gewaagd. Het verschil na de eerste helft werd echter gemaakt door de topscorer van vorig jaar: Tim Saaman. Hij scoorde net als Bori Secreve tweemaal en dat betekende een 4-2 voorsprong bij rust.

Toen de Giessen Rijswijk Combinatie na rust een gele kaart kreeg en met een man minder wederom een goal van Saaman om de oren kreeg, leek Woudrichem het beslissende gaatje gemaakt te hebben. Niets was minder waar. Via Van der Stelt werd de marge meteen weer teruggebracht tot twee en nadat de blauwzwarten weer compleet waren, was het Wilco van Oord die de spanning weer helemaal terugbracht: 5-4.

GRC 14, vorig jaar in de kwartfinale uitgeschakeld door Heukelum, kreeg weer hoop op een positief resultaat met die aansluitingstreffer. Maar juist op dat moment sloeg Woudrichem, vorig jaar door GJS uitgeschakeld in de kwartfinale, weer toe. Het was Saaman die met zijn derde van de wedstrijd de marge weer verdubbelde en daarmee GRC 14 knock-out sloeg. Na die 6-4 waren het namelijk Seth Apituley en nogmaals Saaman die de eindstand op 8-4 bepaalden. Met vijf goals gaf Saaman wederom zijn visitekaartje af in de strijd om de topscorersbokaal.

Woudrichem: Tim Saaman (5x), Bori Secreve (2x), Seth Apituley
GRC 14: Sem van der Stelt (2x), Ousmane Traoré, Wilco van Oord
 


Altena – LRC 5-4
LRC haalde vorig jaar de halve finale van het Proxsys Cup-toernooi. De Leerdammers werden toen uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar: GJS. Altena doet het traditiegetrouw ook goed, maar vorig jaar even niet. Toen kwam de club uit Nieuwendijk niet door de poulefase en dus zijn de oranjehemden uit op revanche.

Hoewel de wedstrijd moeilijk op gang kwam, was het uiteindelijk Altena dat met een 4-2 voorsprong in het zadel werd geholpen door LRC-doelman Duncan Kilwinger. De keeper gebruikte voor de tweede keer in de wedstrijd zijn handen buiten het doelgebied en werd daarvoor bestraft met een rode kaart. LRC moest de laatste paar minuten dus met een man minder proberen de 4-2 achterstand goed te maken.

Op papier leek dat een onmogelijke opgave, maar dat bleek in de praktijk wel mee te vallen. Het nonchalante Altena gaf het helemaal uit handen. De Nieuwendijkers kregen twee goals om de oren, waarvan de laatste in de laatste minuut: 4-4.

LRC bewerkstelligde daarmee een heel fraaie comeback, maar juist toen LRC zich tevreden had gesteld met een puntje was het toch Altena dat nog aanzette. Na een heel fraaie aanval liet Julian Geelhoedt zijn ploeg opgelucht ademhalen. Hij tikte van dichtbij de 5-4 tegen de touwen.

Altena: Ali Mahamed (2x), Alexander McDermott, Patrick Zwart, Julian Geelhoedt
LRC: Arwin van Soest, Axel van Kordelaar, Angelo Puriel, Bart Barendregt
 


Sleeuwijk – SV Meerkerk 4-2
Tweedeklasser Sleeuwijk en derdeklasser Meerkerk zitten net als Altena en LRC in Poule B en dus was het de vraag welke ploeg er in het spoor zou blijven van Altena. De ploegen maakten er voor rust bepaald geen spektakel van. Dat maakte Sleeuwijk echter weinig uit, want die ploeg kwam in de eerste helft wel twee keer tot scoren via Josbert Wemmenhove en Jenner Koek.

In de tweede helft nam het portie spektakel niet toe, maar liet Meerkerk wel iets meer van zichzelf zien. Sleeuwijk leek zichzelf door het lage tempo in slaap te sussen en hoewel Koek nog zijn tweede van de wedstrijd maakte, waren het Leon de Leeuw en Luuk van der Leun die de Meerkerkse hoop levend hielden: 3-2.

Aan die hoop kwam drie minuten voor tijd echter alsnog vroegtijdig een einde. Gerard van den Adel gleed de 4-2 tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand. Net als Altena staat Sleeuwijk zodoende ook op drie punten.

Sleeuwijk: Jenner Koek (2x), Josbert Wemmenhove, Gerard van den Adel
SV Meerkerk: Leon de Leeuw, Luuk van der Leun
 


Schelluinen – Herovina 8-4
Het was aan Schelluinen en Herovina de taak om de eerste Proxsys Cup-dag af te sluiten in De Oosterbliek. Net als SVW en HSSC'61 bevinden die ploegen zich in poule C en dus was het de vraag wie de eerste koploper van die groep zouden worden. Het antwoord was eigenlijk bij rust al gegeven.

Herovina opende de score, maar wel in het verkeerde doel. Schelluinen kwam zodoende op een 1-0 voorsprong en die werd in de eerste helft al uitgebreid tot een comfortabele 5-0 voorsprong. Een voorsprong die de mannen van Scalune natuurlijk niet meer weg mochten geven in de tweede helft.

Toch was het Herovina dat Schelluinen toch even liet zweten. Via Jesse van Vliet en tweemaal Arnel Kocan kwamen de mannen uit Herwijnen terug tot 5-3 en dat zorgde logischerwijs tot het nodige gemopper bij Schelluinen.

Dat gemopper bleek te helpen, want daarna stelde Schelluinen razendsnel orde op zaken. De winst ging 'gewoon' naar de mannen in het blauw. Het laatste fluitsignaal klonk bij een 8-4 stand.

Schelluinen: Roy Stuiver (2x), Wesley de Groot (2x), Bram Pons, Erik Kerkhoven, Jordy de Groot, Eigen Goal
Herovina: Arnel Kocan (3x), Jesse van Vliet
 

Klik hier voor de uitslagen en het programma

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• Woudrichem - GRC 14 (8-4).
• Woudrichem - GRC 14 (8-4).
• Woudrichem - GRC 14 (8-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
• Altena - LRC Leerdam (5-4).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie