met video's

SVW en Sliedrecht halen met dubbele cijfers hard uit in hun eerste Proxys Cup-duel

24 dec, 00:05 Wedstrijdverslagen Proxsys Cup 1.394 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • SVW geldt als topfavoriet in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. HSSC'61 weet sinds maandagavond waarom... Het werd maar liefst 16-0 in De Oosterbliek. Sliedrecht mag zeker als outsider worden genoteerd. Ook zij stelden hun kandidatuur met een 13-3 overwinning op Peursum.

SVW – HSSC'61 16-0
Nadat groepsgenoten Schelluinen en Herovina de eerste dag afsloten was het maandag aan SVW en HSSC'61 om te beginnen aan dag twee. SVW, dat een volledig ZVG-blok binnen de lijnen kon brengen, begon nog rustig. Maar toen het eenmaal los was, ging het ook los. De ene frivole actie na de andere volgde en bij rust stond het dan ook al 6-0 door goals van Hicham Farhou (3x), Mounir el Ouazizi (2x) en Zeki Laaiti.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. HSSC'61 deed alles wat het kon, maar SVW was simpelweg een paar maatjes te groot voor de mannen uit Hei- en Boeicop. De eerste 10 minuten gingen nog vrij rustig, maar de laatste 10 minuten was het prijsschieten voor SVW met uiteindelijk zelfs nog twee goals van good-old Johnny Wijnbelt: 16-0.

SVW: Hicham Farhou (6x), Mounir el Ouazizi (6x), Zeki Laaiti, Enes Zencirkiran, Johnny Wijnbelt (2x).
HSSC'61: -
 


Lekvogels – Vuren 0-4
Na poule C was het de beurt aan poule D. Als eerst mochten vierdeklasser Lekvogels en derdeklasser Vuren het tegen elkaar opnemen. Op het veld schelen de ploegen dus maar één klasse, maar in de zaal was dit ene klassenverschil wel te zien. Tijdens de eerste helft was het na een rustig begin Vuren dat de overhand nam. Beide ploegen waren qua balbezit gelijk aan elkaar, maar Vuren maakte de kansen die het kreeg wel af en Lekvogels niet, waardoor de ploegen gingen rusten met een 0-2 stand.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Lekvogels had de overhand qua balbezit, maar het was Vuren dat koelbloediger was in de afronding. Door middel van een paar leuke aanvallen en een prima verdediging werd het uiteindelijk 0-4 voor de mannen uit Vuren.

Lekvogels: -
Vuren: Bjorn Paul (2x), Jarl Deurhof, Luuk van de Vliet
 


Ameide – Hardinxveld 1-7
Na de winst van Vuren tegen Lekvogels was het de beurt aan Ameide en Hardinxveld in poule D. Ameide doet het op veld iets minder dan competitiegenoot Hardinxveld met een vijfde plaats. Maar dat hoeft in de zaal niets te betekenen. Tijdens de eerste helft bleek dat ook. De ploegen deden niet veel voor elkaar onder en dat bleek ook in de ruststand. Ameide dacht lange tijd te gaan rusten met een voorsprong door de 1-0 van Sam Versluis, maar in de allerlaatste seconde scoorde Hardinxveld de 1-1, dus gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in.

Na de rust een ander spelbeeld. Hardinxveld moest blijkbaar even inkomen tijdens de eerste helft, want binnen een paar minuten in het tweede bedrijf hadden zij een riante voorsprong te pakken. De laatste goal viel nog een paar seconden voor tijd en uiteindelijk resulteerde dit in een 1-7 overwinning voor Hardinxveld waardoor zij samen met Vuren de leiding in poule D pakken.

Ameide: Sam Versluis
Hardinxveld: Adi Jogic (2x), Lex de Gier (2x), Robin de Kok (2x), Danny van den Bout
 


Peursum – Sliedrecht 3-13
In poule E beten Peursum en Sliedrecht het spits af. Sliedrecht ging voortvarend van start en binnen een paar minuten stond het al 3-0. Peursum liet het hier niet bij zitten en sloeg binnen de kortste keren twee keer terug. Toch bleek Sliedrecht in de eerste helft al een maatje te groot voor Peursum, waardoor ze de rust in gingen met een 2-6 voorsprong.

Na de rust precies hetzelfde spelbeeld. Sliedrecht de bal, Peursum teruggetrokken voor de eigen goal. Dit resulteerde uiteindelijk in een paar mooie goals aan de kant van Sliedrecht. Quincy Bartens maakte er vijf en doet daarom gelijk weer mee om de topscorerstitel. Een prima terugkeer voor Sliedrecht in De Oosterbliek.

Peursum: Gerrit Oskam, Daan Carpentier, Nick den Hartog
Sliedrecht: Quincy Bartens (5x), Akram Chentouf (3x), Luciano van Harlingen (2x), Yassine Belghar (2x), eigen goal.
 


Asperen – VVAC 4-3
Voor de laatste wedstrijd van de avond was het de beurt aan de mannen uit Asperen en Ottoland: Asperen – VVAC. Al vanaf minuut één was Asperen scherp en dit resulteerde in een paar mooie goals. Tareq Ibrahim (3x) en Noach Middag lieten het net van VVAC meerdere keren bollen. VVAC daarentegen bleef achter de feiten aanlopen, waardoor de ruststand 4-0 in het voordeel van Asperen was.

In de tweede helft kwam VVAC beter in haar spel, maar Asperen keeper Dennis Rooijackers liet weer zien waarom hij vorig jaar keeper van het toernooi werd. Toch werd het nog even spannend door drie VVAC-goals, maar uiteindelijk was toch Asperen dat zegevierde: 4-3.

Asperen: Tareq Ibrahim (3x), Noach Middag
VVAC: Gert Stuij, Lars Coerts, Jurre den Besten
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie