Charlton Vicento flikt het ook in Hoornaar en bezorgt nieuwe ploeg in dying seconds de zege

Wedstrijdverslagen 1.846 keer gelezen

HOORNAAR • Vorige week in zijn laatste wedstrijd voor Kozakken Boys zette hij de Werkendammers in de slotfase op het juiste spoor. Bij het debuut voor zijn nieuwe werkgever SteDoCo ging Charlton Vicento op herhaling. Het thuispubliek moest er wel lang op wachten. Pas in de 92e minuut wist de snelle spits het doel te treffen, genoeg voor een 1-0 winst op topper DVS'33.

"Wel het beste moment om te scoren", glom SteDoCo-coach Frans Adelaar na afloop. "Heel erg leuk voor die jongen en ook voor mijn hardwerkende elftal. Een belangrijke overwinning. We maakten in de resterende speelminuten de wedstrijd ook vakkundig dood. En dat straalt kracht uit. Mark Smith pakte even wat tijd tijdens een blessurebehandeling en Vincent Verheul deed bij de laatste corner niet veel anders met Charlton Vicento."

Lang leek de gelijkopgaande wedstrijd echter geen winnaar te krijgen.

Aan de levendige wedstrijd lag het niet. Beide ploegen zochten direct met passie en felheid vol de aanval op. Het eerste geel werd door scheidsrechter Thom Winkel uit het Groningse Uithuizen al snel getoond. Benjamin van Wanrooij kreeg deze twijfelachtige eer.

Kruising
De eerste serieuze kans kon na 25 minuten worden genoteerd. De supersnelle en vooral behendige Joshua Patrick ontsnapte aan de buitenspelval en werd heerlijk diep gestuurd. Zijn keiharde schot belandde tot Hoornaarse tevredenheid op de kruising.

Traag handelen van de verder prima spelende Steven Edwards ging er aan vooraf. Samen met Charlton startte ook Edwards in de basiself. Laatstgenoemde trainde al een tijdje mee, maar Vicento had nog maar drie trainingen in de benen met zijn nieuwe ploeggenoten. "Maar voetbal is makkelijk en kent een duidelijke taal, zeker met de kwaliteit van deze spelers", aldus Adelaar.

Op slag van rust waren Vincent Verheul en de weer op '10' spelende Joran Schröder dichtbij de openingstreffer. Verheul stuitte op keeper Huiskamp en in de rebound raakte Schröder een geelzwarte rug van een Ermelose verdediger.

Na de helftwisseling van hetzelfde laken een pak. Gek veel kansen konden er niet worden genoteerd, maar het spel was het aanzien meer dan waard. Vicento had op bijna een uur spelen de openingstreffer op de schoen, maar ook nu stond Huiskamp zijn mannetje. SteDoCo werd sterker en invaller Christiaan van Hussen had zijn handen vol om zich staande te houden op het middenveld. Met slechts één gele kaart, Van Hussen had nog geen bal geraakt, mocht de nummer 7 van DVS'33 niet mopperen.

Koud kunstje
SteDoCo drong verder aan en kreeg loon naar werken. Weliswaar twee minuten in blessuretijd, maar de zege was verdiend. Jeremy Jonker wilde terugspelen op zijn doelman, maar zag – in een stevige hagelbui - Vincent Verheul over het hoofd. Verheul snelde er op rechts vandoor en was absoluut niet zelfzuchtig door de bal terug te leggen op de vrijstaande Vicento. Voor de nieuwkomer een koud kunstje om de zege veilig te stellen.

Een terechte zege, waardoor SteDoCo de drie punten in Hoornaar hield en zodoende enigszins afstand neemt van de onderste regionen. "Maar één zwaluw….", temperde Adelaar de feestvreugde.