• Sparta Nijkerk - SteDoCo (3-3).
• Sparta Nijkerk - SteDoCo (3-3). Foto: Leendert Rooseboom

SteDoCo 'piekt' in slotfase en maakt 3-1 achterstand tegen koploper Sparta Nijkerk ongedaan

Wedstrijdverslagen 737 keer gelezen

NIJKERK • Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Wesley Pollemans leverde SteDoCo een puike wedstrijd af. Koploper Sparta Nijkerk, dat in Hoornaar verloor, had gewaarschuwd moeten zijn. Maar in de laatste tien minuten werkten de mannen van trainer Frans Adelaar een 3-1 achterstand weg.

"We begonnen te slap. Sparta Nijkerk was scherper, zat er bovenop en was overal. Wij niet, wij gaven te veel ruimte weg en keken snel tegen een terechte 2-0 achterstand aan", aldus Adelaar, die Jason Wall nog voor rust wisselde voor Hari Pinarci. Steven Edwards zakte een linie naar achter.

Nijkerkse handsbal
Het deed de Alblasserwaardse derdedivisionist zichtbaar goed. SteDoCo werd de betere ploeg en dat resulteerde in een goede kans voor Benjamin van Wanrooij. Een Nijkerkse handsbal werd bestraft met een strafschop. Topscorer Joran Schröder schoot ook vanaf elf meter raak.

"We gingen met z'n allen zitten voor de 2-2, maar die viel niet", sipte Adelaar. Sparta Nijkerk maakte 3-1. "Maar we bleven voetballen en de aanval zoeken. Charlton Vicento gaf het laatste tikje bij een goede aanval. Op basis van de tweede helft scoorden we net voor tijd via Benjamin van Wanrooij de verdiende gelijkmaker."

Weerbaarheid
En eindelijk zat SteDoCo aan de goede kant van de score. "Ik heb mijn ploeg complimenten gegeven voor de getoonde weerbaarheid. Volgende week spelen we thuis tegen Jong Almere. We hebben wat goed te maken tegen deze ploeg. In Almere hebben we het kaas van ons brood laten vreten. We zijn uit op revanche."

• Sparta Nijkerk - SteDoCo (3-3).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden