Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Punt voor Kerkwijk in wedstrijd ‘die geen winnaar verdiende’

Wedstrijdverslagen 457 keer gelezen

KERKWIJK – Kerkwijk hield zaterdag een punt over aan de eerste wedstrijd van 2020. Dat was een van de enige positieve zaken die na afloop van het met 1-1 gelijkgespeelde thuisduel met Leerdam Sport'55 te melden waren, vond trainer Nabil Bouchlal.

"Al met al was het een slechte wedstrijd. Van beide kanten, om eerlijk te zijn. De eerste tien minuten begonnen we vrij aardig, toen zag het er nog redelijk uit. Daarna werden we heel slordig. Daardoor kwam Leerdam Sport beter in de wedstrijd en maakten ze ook de 0-1. Van onze kant was het heel matig, in die fase hadden we zelfs de 0-2 tegen kunnen krijgen. Na rust heb ik wat omgezet en in de tweede helft zag ik een iets dwingender Kerkwijk."

Gelijkmaker
Dat leidde rond het uur tot de gelijkmaker, die op naam kwam van de jonge spits Michel van den Hanenberg. Daarna had Kerkwijk nog een half uur de tijd om de drie punten veilig te stellen, maar dat gebeurde niet. Terecht, vond Bouchlal: "Als ik kijk naar de arbeid en de instelling was het prima in orde, maar puur voetbaltechnisch was het heel matig. Ik kan me voorstellen dat de toeschouwers die in de kou langs de lijn stonden te kijken, het er niet warm van hebben gekregen. We hebben wel kansen gehad op de overwinning, maar dit was echt een wedstrijd die geen winnaar verdiende."

Zware kluif
Na het duel met Leerdam Sport'55 zijn alle clubs één keer aan bod gekomen. Volgende week wacht Kerkwijk de ontmoeting met Unitas, waar in de seizoensopener nog met 1-0 van werd gewonnen. De ploeg uit Gorinchem heeft slechts één punt voorsprong op Kerkwijk, desalniettemin is Bouchlal op zijn hoede: "Unitas staat in mijn ogen te laag. Daar heeft alles tegen gezeten, maar die komen nog wel terug, daar hebben ze teveel individuele kwaliteit voor. Het belooft een zware kluif te worden, aangezien wij ook Bart (de Waal, red.) moeten missen. Hij heeft dezelfde blessure als in het begin van het seizoen (een overbelasting van de aanhechting van zijn knie, red.) en het is nog maar afwachten hoe lang dat gaat duren. Dat is een flinke aderlating, dat hebben we tegen Leerdam Sport al wel gemerkt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden