Logo regio-voetbal.nl
De Alblas - SV Meerkerk
De Alblas - SV Meerkerk (Foto: Ad Trapman)

SV Meerkerk schudt De Alblas van zich af

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ALBLASSERDAM • SV Meerkerk bewees zichzelf een goede dienst door De Alblas met 0-2 te verslaan. In geval van verlies zou de ploeg van trainer Gerrie Schaap in de gevarenzone van de derde klasse C terechtgekomen zijn, een situatie waarin De Alblas al sinds de start van de competitie verkeert.


"Ons grote probleem is scoren", verzuchtte De Alblas-trainer John den Dunnen na afloop van de wedstrijd. "Dat is best frustrerend, vooral ook omdat we in voetballend opzicht steeds wat sterker worden en we met veel plezier en toewijding trainen. Dan is het zonde dat je je zelf niet kunt belonen."

Tegen Meerkerk kreeg De Alblas voor rust drie aardige mogelijkheden om op 1-0 te komen.  "We kwamen die moeilijke fase gelukkig goed door", zag Meerkerk-coach Gerrie Schaap. "In de rust heb ik even wat kleine dingen veranderd. Daarna liep het beter, waarbij we ook de mazzel hadden dat Sander Slomp al in de 47e minuut de 0-1 binnen tikte.''

Na de 0-2 van Floren Streefkerk was het definitief gedaan met De Alblas. De thuisploeg gooide er voor de vorm nog wel een mini-slotoffensief tegenaan, maar het was duidelijk dat de overtuiging weg was. Bij SV Meerkerk heerste vooral opluchting. En er was leuk nieuws vanuit het 'jeugdfront': het pas 16-jarige duo Milan van Dijk/Axel Baars kreeg van Schaap wat speelminuten. "Hartstikke leuk voor de jongens én de club", vond Schaap. "Met de toekomst van Meerkerk zit het wel goed."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup