LRC Leerdam komt goed weg met gelijkspel bij Almkerk

Wedstrijdverslagen 699 keer gelezen

ALMKERK • Voor Almkerk en LRC lag er zaterdag de opgave om een driepunter te pakken om de kansen in de tweede periode overeind te houden. Almkerk kon zich voor de kop slaan. De Almkerkers lieten niet alleen een 1-0 voorsprong glippen, maar vergaten na de 1-1 om de wedstrijd alsnog te beslissen.

Echt los kwamen beide ploegen niet in de belangrijke krachtmeting gezien de positie op de ranglijst en de tweede periode. Na een miserabele eerste helft kwam er na de rust meer leven in de brouwerij. Almkerk brak de score open met de 1-0. Vervolgens kwam LRC terug tot 1-1. In het slot hielp Almkerk, dat wel pech had dat een bal er nog onderkant lat uitkwam, een paar fraaie kansen om zeep.

Trainer Ad van Seeters moest dan ook even slikken na afloop. "We verliezen twee punten vandaag", sipte de trainer van Almkerk. "Als er een ploeg hier verdiende te winnen gezien de kansen, dan waren wij het", somberde Van Seeters. "Die kansen moet je maken, dan ben je spekkoper. We kregen vier à vijf kansen en dan is het jammer dat je zo'n wedstrijd niet beslist."

Van Seeters moest de wedstrijd ook al beginnen zonder de vaste basis, aangezien Lugman Dawit en Jonathan Yuya te laat waren. "Jammer", stelde de trainer van Almkerk. "Je zit in een flow en je speelt om de tweede periode en dan kom je gewoon te laat en doe je de ploeg tekort. Dat is voor mij niet te begrijpen. Die jongens beseffen niet wat de eerste klasse vraagt. Dit kan absoluut niet en is zonde", liet de trainer het duo op bank beginnen.

Behoudend
De eerste helft kwam de wedstrijd totaal niet los. Beide ploegen speelden voorzichtig en behoudend. De enige opleving van Leerdamse kant was een vrije mogelijkheid. Serdar Akkanat kopte de voorzet van Yassine El Hanoudi echter nog naast. Almkerk kwam niet verder dan een schot van Steven Molenschot en een vrije trap van Bart Dirven, waar de sluitpost van LRC ook niet wakker van hoefde te liggen.

Na de rust kwam er wat meer leven in de brouwerij. Na vijf minuten dook Steven Molenschot in het gat na een splijtende pass van Bart Dirven en noteerde de 1-0. Tijd voor LRC om zich nadrukkelijker te gaan roeren. Na een snelle overname kreeg Almkerk echter de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Jonathan van Eerd kon vrij op keeper Van Ingen af, maar kreeg de bal niet langs de Leerdamse sluitpost. Een later had LRC wel de gelijkmaker te pakken, nadat Serdar Akkanat weg draaide en de 1-1 hoog in het Almkerkse doel plantte.

Lat
In de slotfase kreeg Almkerk nog alle kans om de status-quo te veranderen. Na een uitbraak schoot Molenschot een geheel vrije mogelijkheid te gehaast over. Acht minuten voor tijd was Almkerk nogmaals dicht bij de winst. Van dichtbij kwam de inzet van Johnny Wilhelm er helaas onderkant lat nog uit. De laatste mogelijkheid was voor Bart Dirven, maar zijn schot ging ook langs de verkeerde kant van de paal. Daarmee moesten beide ploegen het doen met de 1-1.

Gelukkig
"Als ik heel eerlijk ben, dan komen wij hier heel goed weg. We hadden wel meer de bal, maar waren niet goed aan de bal. Gelukkig vonden wij nog het gaatje voor de 1-1. Almkerk werd in de counter nog meerdere malen gevaarlijk en mijn keeper verrichtte een paar goede reddingen. Met een punt komen wij hier gelukkig weg", stelde trainer Rob Hilbers van LRC vast.