SVW's status als koploper geen moment in gevaar op De Put

Wedstrijdverslagen 618 keer gelezen

OTTOLAND • In een turbulent Ottoland, waar een stormachtige wind over de volle lengte van het veld goed voetballen nagenoeg onmogelijk maakte, ging SVW veruit het beste om met de lastige omstandigheden. De koploper had geen kind aan het tandeloze VVAC, dat geen schijn van kans had in de ongelijke strijd. Met 0-4 kwam de thuisclub er nog genadig vanaf. De streepjes wonnen voor het eerst sinds 2001 weer eens in Ottoland.

De ploeg van Tutu Ndona startte aanvallend en draaide met de wind vol in de rug direct de duimschroeven aan. Het leidde tot een groot veldoverwicht voor de Gorcumse formatie, maar niet tot uitgespeelde kansen. In de 19e minuut kreeg SVW een hoekschop te nemen en de scherp indraaiende corner van Hicham Farhou plofte, gedragen door de wind, in de verre hoek binnen, 0-1. Een mooie meevaller voor SVW.

Wat volgde waren vooral veel lange ballen van VVAC, die veelvuldig over de zijlijn of achterlijn waaiden. Ook SVW speelde in deze fase niet zijn beste spel, maar vlak voor rust verdubbelde het wel de voorsprong. Uit wederom een hoekschop belandde de bal op het hoofd van Mounir el Ouazizi, die van dichtbij snoeihard binnen kopte, 0-2.

Tergend langzaam
Na rust had VVAC het windvoordeel, maar daar maakte het nauwelijks gebruik van. Sterker nog, SVW besliste vlak na rust het duel al. Gino Dix kreeg de bal binnen de zestien voor de voeten en raakte de bal volledig verkeerd. Tot vreugde van Dix en heel SVW rolde de bal wel tergend langzaam het doel in, 0-3.

Hierna knapte er iets bij de thuisclub en was SVW heer en meester. Na een klein uur knalde El Ouazizi op de buitenkant van de paal. Even later knalde Dix, na een sterke balverovering, de bal net naast het doel. In de slotfase scoorde Ahmed Kelifa een mooi doelpunt. Na een voorzet vanaf rechts tikte Kelifa de bal met de hak in het doel, 0-4. Het was ook meteen de einduitslag. De goed fluitende arbiter Deurloo floot exact na 90 minuten af, zodat de verkleumde supporters de warme kachel konden opzoeken.

SVW blijft dankzij deze zege koploper en zal volgende week thuis aantreden tegen Streefkerk. De aftrap van SVW - Streefkerk staat gepland om 15.00 uur.

VVAC - SVW 0-4 (0-2)
19. Hicham Farhou 0-1
42. Mounir el Ouazizi 0-2
48. Gino Dix 0-3
82. Ahmed Kelifa 0-4

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

• VVAC - SVW (0-4).