Nivo Sparta boekt overtuigende zege op toekomstig werkgever van trainer

Wedstrijdverslagen 1.079 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta kwam zaterdag in het duel met Montfoort SV '19 amper in de problemen. De ploeg van trainer Theo de Boon boekte dankzij doelpunten van 'vertrekkers' Mohammed Nikbakht en Christiaan Perrier een overtuigende 3-0 overwinning.

Vooraf was er rondom Theo de Boon wel het één en ander over te doen. Het gebeurt immers niet elke dag dat je als trainer je toekomstige werkgever treft. Hij verlaat Nivo Sparta na dit seizoen en maakt de overstap naar de fusieclub Montfoort SV '19. Toch liet zijn ploeg er zaterdagmiddag tegen diezelfde club geen gras over groeien. Het kwam door een doelpunt van Mohammed Nikbakht al na zes minuten op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg zat daarmee op rozen en domineerde de eerste 25 minuten in balbezit. Echte grote kansen leverde dat overigens niet op, behalve een stift van Christiaan Perrier die voor het doel langs ging.

Op het half uur namen de bezoekers het heft meer in handen en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties. Vooral de combinaties door het hart van de Nivo Sparta-verdediging waren een aantal keren gevaarlijk. Bovendien kwamen de Zaltbommelaren niet slecht weg bij twee potentiële strafschop-momenten. Vlak voor rust leken Nikbakht en Perrier bij het andere doel nog op weg naar de 2-0, maar dat gevaar kon net op tijd door de Montfoortse verdediging in de kiem worden gesmoord.

Binnen een kwartier na rust kwam die 2-0 er alsnog. De keeper van de bezoekers kwam bij een hoge bal in de problemen. Vervolgens wist hij de eerste inzet nog te keren, maar Perrier was er als de kippen bij om zijn achtste treffer van het seizoen aan te tekenen. Vanaf dat moment kwam de overwinning voor Nivo Sparta niet meer in gevaar. Bij de spaarzame uitvallen van Montfoort waren het vaak de bezoekers zelf die door onnauwkeurige passing de angel uit de eigen aanvallen haalden. Het centrale duo, gevormd door Kevin Nikolov en Julian van Houselt, maakte de rest van de dreiging meermaals vakkundig onschadelijk.

In de laatste tien minuten tekende Nivo Sparta ook nog de 3-0 aan. Frenk Schaap manoeuvreerde zich kundig door het zestienmetergebied heen, vond met zijn teruggetrokken voorzet de vrij staande Nikbakht, die daarna kinderlijk eenvoudig zijn tweede doelpunt van de middag kon maken. Vijf minuten voor het einde liep een speler van Montfoort nog tegen zijn tweede gele kaart aan, maar dat zou voor de uitslag geen verschil meer maken. Datzelfde gold voor het één-op-één-duel van de spits met doelman Rob Goesten, waarin laatstgenoemde zich de winnaar mocht noemen en de spreekwoordelijke 'nul' wist te houden.

Daarmee stelde Nivo Sparta een verdiende zege veilig, vond ook winnend trainer De Boon: "Een regelmatige overwinning. We begonnen scherp, zaten er bovenop. In de eerste twintig minuten hadden ze echt geen schijn van kans. Het laatste kwartier voor rust voelde het niet goed, maar we hadden een 1-0 voorsprong en da's toch wel lekker. Uiteindelijk hebben we één kans weggegeven. Ik ben wel tevreden op dit moment", aldus De Boon met gevoel voor understatement. Dat hij vanmiddag zijn toekomstige werkgever trof, speelde voor hem naar eigen zeggen niet mee: "Ik kijk alleen naar mijn eigen team nu. Volgend jaar is het pas Montfoort. Zij stonden vijfde, wij elfde, dus we moeten alleen maar naar onszelf kijken om in de veilige middenmoot te komen."

Naast de eigen overwinning, deed Nivo Sparta vanwege puntenverlies van de concurrentie ook uitmuntende zaken in de tweede periode. Wat heet; de Zaltbommelaren gaan daarin aan de leiding achter Kloetinge, dat al een periodetitel heeft. Tot lichte verbazing van De Boon: "Dat meen je niet! Ja, dat kan. Het zou wat zijn hè, het zou wat zijn. Maar daar zijn we totaal niet mee bezig. We moeten voor ieder punt blijven knokken. Dan zijn we een stabiele eersteklasser."

Martin van Hemert

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden