• SVW - Streefkerk (0-1).
• SVW - Streefkerk (0-1). Foto: Ronald Tukker - SVW

Apatisch SVW laat zich verrassen door Streefkerk en is koppositie kwijt

Wedstrijdverslagen 931 keer gelezen

GORINCHEM • Een inspiratieloos SVW ging op eigen veld onderuit tegen Streefkerk. Een terechte nederlaag, want het onverklaarbaar slap spelende SVW maakte nergens aanspraak op. Een van richting veranderd schot van Joey van der Vlist bleek voldoende voor de Streefkerkse zege.

De wedstrijd was van begin af aan rommelig. SVW oogde ongeconcentreerd en beide teams hadden de grootste moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 14e minuut was Julian Holleman gevaarlijk met een kopbal, die net over het doel van Angelo Perini verdween. In dezelfde minuut was het een knappe aanval over rechts van SVW en een voorzet van Hicham Farhou, waarna Ahmed Kelifa de bal over het doel joeg. Het 'flipperkastvoetbal' leverde verder weinig noemenswaardigs op aan doelkansen.

Na rust ging SVW iets nadrukkelijker op jacht naar de openingstreffer. In de 56e minuut kopte spits Gino Dix de bal in kansrijke positie net naast het doel. Even later kreeg Mounir el Ouazizi de bal voor de voeten binnen de zestien meter van Streefkerk, maar de aanvoerder van SVW kreeg de bal niet op doel.

In de 68e minuut werd een inzet van Gino Dix nog knap van de lijn gehaald door de Streefkerkse defensie. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg het apathische SVW de rekening gepresenteerd voor het fletse spel. Knullig balverlies op het randje van de eigen zestien meter leidde de nederlaag in. Een inzet van Joey van der Vlist werd van richting veranderd en vloog met een boogje over doelman Perini heen, 0-1.

Door deze terechte nederlaag moet SVW de koppositie laten aan Alblasserdam en kan SVW in de achtervolging op de nieuwe koploper.

Aanstaande dinsdag speelt SVW overigens opnieuw thuis, dan voor de EM-Van der Wal Cup van Regio Voetbal. De aftrap bij SVW - Kozakken Boys 2 is dinsdag om 20.00 uur.

SVW - Streefkerk 0-1 (0-0)
70. Joey van der Vlist 0-1