• Herovina - ASH (0-0).
• Herovina - ASH (0-0). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Herovina profiteert in derby tegen ASH niet van gelijkspel concurrent Asperen

Wedstrijdverslagen 1.173 keer gelezen

HERWIJNEN – In een druilerig Herwijnen werd de bijna altijd spannende derby Herovina-ASH zaterdag pas na de rust enerverend. Ook de tweede helft leverde echter geen geldige goals op. Dus bleef het 0-0 en kon Herovina in de vierde klasse op de tweede plaats niet profiteren van het gelijkspel van koploper Asperen.

Voor ruim tweehonderd toeschouwers maakte Herovina op eigen veld overigens zeker voor de rust zijn titelaspiraties niet waar. ASH was toen zelfs iets beter, maar kreeg het in de tweede helft wel lastig omdat Herovina na de pauze de druk flink opvoerde. De paal en reddingen op de eigen doellijn hielden de Hellouwse club op de been. Tijdens de extra tijd scoorde ASH zelfs maar dit doelpunt van invaller Bernd Duizer werd wegens buitenspel afgekeurd. Zijn protest tegen deze beslissing kostte hem een rode kaart. Nog dieper in de zeven minuten blessuretijd moest bij Herovina ook nog een speler voortijdig uit het veld, want Jesse van Vliet kreeg toen zijn tweede gele kaart.

Ontevreden
Herovina-trainer Glenn Calor was na afloop ontevreden over de prestatie van zijn ploeg: "Voor rust kwam het er bij ons helemaal niet uit. ASH speelde feller en ons voetbal was te voorspelbaar. Na rust ging het veel beter en was er ook meer wil om te winnen. Toen hadden we veel pech met een schot tegen de paal en reddingen van ASH op hun eigen doellijn. Maar als je kampioen wilt worden, moet je zulke wedstrijden zien te winnen. Dat lukte ons niet, want ASH kwam voor een punt en slaagde daarin."

Op grond van de gehele partij was het 0-0 gelijkspel voor ASH ook niet onterecht. ASH-trainer Ron Laros was blij met het resultaat: "In de eerste helft ging het vandaag goed. Na rust kregen we nog wel de eerste kans maar toen zette Herovina ons met opportunistisch en fysiek voetbal flink onder druk. Complimenten dat onze jonge ploeg toch standhield. Dan is het wel een bittere pil dat onze late goal voor buitenspel werd afgekeurd. Jammer ook van die rode kaarten voor beide ploegen in de slotfase, ook al was het wel terecht."

Saai
De eerste helft was saai en van Herovina-zijde ook te slap. Ook zonder Luke van Noord, Bart Burgers en Hans van Kranenburg voetbalde ASH iets vlotter. Wel kreeg ASH'er Edwin van Noord de eerste gele kaart van de druilerige middag, Uit een vrije trap van Jesse van Vliet kopte Herovina-captain Kevin Steenbruggen na bijna een half uur goed in, maar ASH-keeper Arjan Klip redde prima. Even later mikte Frank Clements op aangeven van Marthijn Hobo te hoog. Verder dwong een te statisch spelend Herovina erg weinig af.

De thuisclub bofte zelfs dat een onzeker moment van keeper Rik Verploegh bij een ver en laag schot van Marijn Hak gunstig voor de gastheren afliep. Met 0-0 kreeg het duel na een bloedeloze eerste helft een passende pauzestand. Acht minuten na de hervatting had ASH de eerste kans in de tweede helft. Gert-Jan van Oort schoot vanaf rechts goed in, doch Herovina-doelman Rik Verploegh redde knap. Vanaf dat moment werd Herovina echter veel sterker.

Paal
Op aangeven van Marthijn Hobo trof Arnel Kocan tien minuten na de thee met een laag schot onhoudbaar de paal. In de rebound schoot Marthijn Hobo zelf de bal vanuit gunstige positie hopeloos hoog over het Hellouwse doel heen. Een slippertje van ASH-keeper Arjan Klip bij een scherpe voorzet van Kevin Steenbruggen liep voor de gasten goed af. Een schot van Coen de Ridder ook vanaf rechts ging voorlangs het ASH-doel.

Halfweg de tweede helft kreeg Herovina-back Rick de Joode de eerste gele kaart van de thuisclub. Als onderbreking van het Herovina-offensief liet ASH zich nu aanvallend ook weer even gelden. Uit een voorzet van Gert-Jan van Oort schoot captain Danny Bijl de bal ineens over en bij een gevaarlijke voorzet van de ASH-aanvoerder moest Herovina-keeper Rik Verploegh weer ingrijpen.

Toch bleef Herovina natuurlijk aandringen voor de volle winst. Een fout van Folkert van der Werf bood Frank Clements voor Herovina een mooie kans, maar in de doelmond corrigeerde Folkert van der Werf nog goed zijn eerdere misrekening. Een verre harde vrije trap van Herovina-topscorer Kevin Steenbruggen werd door ASH-doelman Arjan Klip in een fraaie zweefduik prachtig uit zijn doel gehouden.

ASH wankelde nadrukkelijk maar hield wel kranig stand. Bij een kort opstootje in de 89e minuut liepen Frank Clements en Jesse van Vliet bij de thuisclub een gele kaart op. Het aandringen van Herovina hield natuurlijk wel risico's in voor Hellouwse counters.

Afgekeurde goal
Bij zo'n snelle uitbraak van ASH scoorde invaller Bernd Duizer in de 93e minuut op links ook daadwerkelijk, maar wegens buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd. De protesten van Bernd Duizer tegen deze beslissing kostten hem een directe rode kaart. De goed begonnen en lange tijd makkelijk leidende scheidsrechter Jordi Arendonk uit Vlijmen kreeg het in deze hectische slotfase dus lastiger.

Na een prima redding van ASH-invaller Maarten van der Meijden op de Hellouwse doellijn moest scheidsrechter Arendonk in de 96e minuut ook Herovina-speler Jesse van Vliet uit het veld sturen met zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal wegtrapte. Dat bleek nog niet eens de laatste kaart in de derby te zijn want in de 97e en allerlaatste minuut liep ook de piepjonge ASH-invaller Arnoud van Arendonk nog een gele kaart op. Jammer voor de scheidsrechter dat hij zoveel kaarten moest geven, want zo unfair was de derby echt niet.

Anton van der Giessen

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 10 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 10 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden