Topper LRC-Kloetinge eindigt met 1-1 onbeslist

Wedstrijdverslagen 1.816 keer gelezen

LEERDAM – In Leerdam eindigde de topper in de eerste klasse tussen runner-up LRC en koploper Kloetinge zaterdag onbeslist. Na een 0-0 ruststand werd het in een spannend en attractief duel een 1-1 gelijkspel. Valentijn van Keulen gaf de Zeeuwen twintig minuten na de pauze met 0-1 de leiding, maar bijna een kwartier later maakte Serdar Akkanat voor de thuisclub weer gelijk: 1-1.

Met nog tien competitiematches voor de boeg staat Kloetinge in de eerste klasse nog steeds bovenaan. Op de tweede plaats blijft de achterstand van LRC op de lijstaanvoerder vijf punten bedragen. LRC zag op eigen veld voor circa vijfhonderd toeschouwers dus geen kans om de spanning bovenin de eerste klasse nog verder op te voeren.

Billijk gelijkspel
LRC-trainer Rob Hilbers vond de 1-1 remise een billijk resultaat: "Dit gelijkspel geeft de verhoudingen aardig weer. Beide ploegen hadden vanmiddag in een leuke en spannende wedstrijd goede fasen. LRC kreeg voor de rust wel de beste en meeste kansen, maar Kloetinge was soms zeker ook dreigend. In de tweede helft zette Kloetinge meer druk, gewend als ze zijn om in vrij hoog tempo te domineren. Toch kreeg LRC al vroeg na rust een 100% kans. Ook na onze 0-1 achterstand bleef LRC volwassen voetballen. De 1-1 gelijkmaker was dan ook terecht. Ik ben trots op de ploeg. Die mooie tweede plaats is echt niet gestolen. Het halen van de promotienacompetitie wordt nu zeker een realistisch doel. Daar lopen we inmiddels niet meer voor weg."

Nivo Sparta staat er na de eclatante thuiswinst op GRC 14 nu in de tweede periode echter met nog één duel te gaan beter voor, maar de tweede plaats in de eindrangschikking van de totaalstand levert straks bij een eventueel kampioenschap van Kloetinge ook een prijs op.

Subtiel hakje
Een subtiel Zeeuws hakje van Xander van der Poel ging al na een halve minuut maar net voorlangs het doel. LRC stelde er schoten van Bart Barendregt en Axel van Kordelaar tegenover, maar de Zeeuwse keeper Dylan de Kam bleek paraat. Een laag afstandsschot van Maikel van de Water ging net naast. Ronaldo Meijer zette bij de gasten na een kwartier Xander van der Poel op links alleen voor het Leerdamse doel, maar LRC-keeper Mark van Ingen redde knap. Uit een gave voorzet van aanvoerder Daan Esser vanaf rechts kreeg Xander van der Poel meteen hierna voor de gasten weer een vrije kans, doch hij kopte over.

De Leerdamse repliek bestond uit een zuivere voorzet van Maikel van de Water vanaf links, maar de kopbal van Arwin van Soest mislukte. Rond het half uur werd LRC weer twee keer gevaarlijk. Maikel van de Water schoot echter hoog over en Arwin van Soest kon een voorzet van rechtsback Bauke Bakker net niet goed afronden. Bij die laatste actie raakte Arwin van Soest wel geblesseerd en daar bleef hij lang last van houden. Toch vervolgde hij manmoedig de strijd.

Klaas van Hecke bood Kloetinge een mogelijkheid, maar Xander van der Poel mikte ver naast. Een laag schot van Ronaldo Meijer werd weer een prooi voor de solide Leerdamse keeper Mark van Ingen. Tien minuten voor de rust kreeg LRC de laatste kans in de eerste helft. Uit weer een voorzet van Maikel van de Water kopte Serdar Akkanat evenwel over.

Riante kans
Meteen na de thee bood Axel van Kordelaar na een mooie actie op links een riante kans aan Serdar Akkanat, maar van dichtbij schoot de Leerdamse centrumspits naast. Uit een voorzet van de vaak goed en snel opkomende Kloetinge-linksback Marijn Wijkhuijs schoot Jeremy Hubregtse aan de overzijde goed in, doch via keeper Mark van Ingen werd het een hoekschop. Een puike vloeiende Leerdamse aanval via Arwin van Soest en Bart Barendregt leidde tot een mooi schot van Axel van Kordelaar maar de bal draaide net naast het doel.

Nadien voerde Kloetinge de druk even flink op, doch een schot van Jeremy Hubregtse mislukte volkomen. De Goudse scheidsrechter Tijs Gommans leidde goed en behoefde zaterdag alleen LRC-linksback Coen Horb en Kloetinge-speler Valentijn van Keulen een terechte gele kaart te geven.

Zeeuws doelpunt
Kort na die gele kaart voor Horb kwam LRC twintig minuten na de pauze met 0-1 achter. Uit een voorzet van Jeremy Hubregtse vanaf rechts trof Lionel Fitsch nog de paal maar Valentijn van Keulen benutte resoluut de rebound: 0-1. Direct streed LRC verwoed voor de gelijkmaker. Halfweg de tweede helft was keeper Dylan de Kam echter na een pass van Maikel van de Water net Arwin van Soest iets te vlug af. Uit een pass van libero Mark den Hartogh mikte Axel van Kordelaar voor de thuisclub veel te hoog.

In de Leerdamse defensie corrigeerde Ricardo Papilaja een foutje van Bauke Bakker attent en bij een voorzet van rechterspits Daan Esser kon LRC-keeper Mark van Ingen de bal slechts moeizaam wegtikken. Kort na een gele kaart voor Kloetinge-doelpuntmaker Valentijn van Keulen kwam LRC in de 78e minuut na een corner vanaf rechts tot 1-1 langszij.

Gelijkmaker
Uit de hoekschop van Maikel van der Water plaatste Axel van Kordelaar de bal door Serdar Akkanat, die in het centrum de luid bejubelde 1-1 gelijkmaker binnenkopte. Kloetinge wilde echter niet bij voorbaat met één punt genoegen nemen. Uit een voorzet van de sterk ingevallen Luuk van Vossen vanaf links schoot Thijs van den Dries net over het doel. Ook enkele Zeeuwse corners leverden de bezoekers niks op.

Tijdens de extra tijd probeerde LRC kranig alsnog een zege te forceren. Een dreigende voorzet van Bauke Bakker en een verre poging van Rogier Gerritsen brachten echter geen succes. De laatste Leerdamse mogelijkheid ontstond in de 93e minuut na een Zeeuwse overtreding tegen Serdar Akkanat net buiten het strafschopgebied, maar de vrije trap van LRC smoorde in de muur en direct hierna was het afgelopen.

Zo bleef het 1-1 en dat was de juiste uitslag. Het veelkoppige publiek was zaterdag in Leerdam de grote winnaar van de winderige maar gelukkig wel droge middag.