In ieder geval nog een puntje voor Well, na knotsgekke wedstrijd

Wedstrijdverslagen 644 keer gelezen

WELL – De toeschouwers op sportpark De Hoef zagen zaterdag een schouwspel vol bijzonderheden. Uiteindelijk besloten Well en Leerdam Sport'55 het onderlinge treffen met een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd was twintig minuten bezig toen scheidsrechter Van Doesburg erop werd geattendeerd dat er bij de bezoekende ploeg een speler meedeed die niet op het formulier stond. Een situatie waar men in Werkendam nog regelmatig van wakker schrikt, maar ook in Leerdam zal de administratieve fout nog wel even doordreunen.

De arbiter twijfelde namelijk niet en trok prompt een rode kaart. Met zeventig minuten op de klok en een overwicht, zou men verwachten dat Well de score zou openen. Niets bleek minder waar; het was juist Leerdam Sport'55 dat uit een kolderieke blunder de openingstreffer aantekende. Trainer André van Vugt omschrijft het moment als volgt: "Leerdam Sport was in de aanval, waarna de bal bij onze keeper terecht kwam. Hij gooide naar de rechtsback, maar raakte zijn arm. De scheidsrechter floot voor een vrije trap, maar de keeper stond nog aan de andere kant van de 'zestien'. Leerdam Sport was alert en schoot zo de bal in het lege doel."

Met die 0-1 achterstand ging Well de kleedkamer in, totdat Niels Kraay de gelijkmaker aantekende. Zou Well nu dan op een voorsprong gaan jagen? Nee, want wederom kwam Leerdam Sport'55 dankzij miscommunicatie in de verdediging van de thuisploeg tot scoren. Tot overmaat van ramp kreeg Niels Lobregt in de 70e minuut een rode kaart gepresenteerd, waardoor het weer tien tegen tien was. Toch kreeg Well het in de laatste twintig minuten voor elkaar om via Max de Koning op gelijke hoogte te komen. Die 2-2 zou gehandhaafd blijven.

Na het eindsignaal kon Van Vugt redelijk opgelucht ademhalen: "Uiteindelijk ben ik gematigd tevreden met een puntje. Ik ben blij dat we een positief resultaat hebben gehaald, maar we hebben wel slecht gespeeld. Laten we het zo zeggen; als trainer zijnde speel je liever slecht en haal je de punten, dan dat je goed speelt en verliest."