Herovina in blessuretijd naast SVS'65 na meeslepend duel

Wedstrijdverslagen 927 keer gelezen

SPIJK – Hoewel het 1-1 gelijkspel tussen SVS'65 en Herovina een terecht resultaat was, was de vreugde daarover bij Herovina na afloop een heel stuk groter dan bij SVS'65.

De belangrijkste reden daarvoor was dat de gasten pas in blessuretijd die gelijkmaker maakten. Lloyd Hobo kopte de bal binnen, nadat SVS-doelman Raymon Kaarsemaker onder de bal doorging. SVS'65 kon zich wel voor de kop slaan, want in het slotkwartier kreeg het een flink aantal opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen.

"En dan is het wel heel zuur", vond SVS-trainer José van de Ven. "Ons voetbal was vandaag niet goed, maar we moeten onze kansen gewoon benutten. We leken hem er alsnog uit te kunnen slepen, maar dat lukt dan helaas ook niet. Balen, maar het hoort bij het spelletje."

Glenn Calor was uiteraard wat meer opgetogen. "Gezien het spel en de kansen verdienden we over de hele wedstrijd wel een punt", stelde Calor vast. "Maar we komen toch ook wel goed weg, want het kan hier ook 3-0 worden."

In een beroerde eerste helft was één kans voor Willem Looijen genoeg om er 1-0 van te maken. Herovina was via Kevin Steenbruggen twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar de normaal zo makkelijk scorende spits was in Spijk niet bepaald gelukkig in de afronding.

Opgelegde kansen
Na rust gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker en die hing ook heel lang in de lucht. De ploeg voerde de druk flink op en SVS'65 kwam er ondanks de wind in de rug maar heel moeilijk uit. Tot een kwartier voor tijd. Herovina gaf veel ruimte weg en de thuisploeg kreeg zeker vier opgelegde kansen, maar Rik Verploegh hield zijn doel met een paar puike reddingen schoon.

Kort voor tijd leek Herovina al gelijk te maken, toen de bal voor de voeten van Steenbruggen viel. Hij haalde hard uit, maar Kaarsemaker had een prachtige redding in huis. Vijf minuten later ging de doelman alsnog in de fout. Bij een hoge voorzet van Coen de Ridder riep de doelman luid hoorbaar dat hij hem zou pakken, maar gedragen door de wind zeilde de bal over hem heen. Daar stond Lloyd Hobo klaar om binnen te koppen: 1-1.

"We wisten dat Asperen gelijkgespeeld had, dus we wilden absoluut niet verliezen", zei Calor. "Dan moet je risico nemen. Dat kan verkeerd aflopen, maar gelukkig levert het nu een punt op."