Lang gekoesterde overwinning van Kerkwijk 'proeft extra zoet' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Lang gekoesterde overwinning van Kerkwijk 'proeft extra zoet'

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK – Kerkwijk wist zaterdag voor het eerst sinds 26 oktober weer een wedstrijd in winst om te zetten. Op bezoek bij ASH trokken de manschappen van trainer Nabil Bouchlal met 2-3 aan het langste eind.


Dat gebeurde na een tumultueus duel, waarin Maikel Valkis al na tien minuten een rode kaart ontving, nadat hij vermeend hands zou hebben gemaakt op de eigen doellijn. Bouchlal had overigens zijn twijfels over de rode kaart: "Het was heel lastig te zien. Het was niet zo'n bal die Maikel er met een keepersredding uitvist, hij kwam gewoon op zijn lichaam. De scheidsrechter bepaalde dat het hands was, maar ik vond het heel zwaar gestraft."

De daaropvolgende strafschop benutte de thuisploeg, waardoor Kerkwijk al binnen no-time op achterstand stond, met een centrale verdediger minder op het veld. "Op dat moment zakt de moed je wel even in de schoenen", geeft Bouchlal toe, die vervolgens niet de geijkte wisselstrategie uitvoerde om een aanvaller eruit te halen voor een verdediger, maar juist zijn systeem aanpaste. "Daarmee hou je je aanvallers aan boord, maar zij krijgen dan wel een andere rol. Dat brengt gevaar met zich mee, want ze zullen dan veel mee moeten verdedigen, maar je houdt dan wel dreiging."

De tactiek van Bouchlal - die zelf ook een rode kaart had ontvangen vanwege vermeende aanmerkingen op de leiding - wierp zijn vruchten af, want nog voor rust zorgde Tim van Kollenburg voor de gelijkmaker. In de tweede helft wist ASH wederom op voorsprong te komen, maar Kerkwijk wanhoopte niet. De ingevallen Jur van Haaften was tweemaal dicht bij de 2-2 en bij de derde één-op-één-situatie met de doelman wist hij het net te vinden. Diezelfde Van Haaften werd bij een uitval vlakbij het zestienmetergebied neergehaald, waardoor ook ASH met tien man verder moest. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap nam Kerkwijk voor het eerst van de middag de leiding, al gebeurde dat wel via een speler van ASH.

Uiteraard kon Bouchlal daar niet om malen; zijn ploeg boekte voor het eerst sinds 26 oktober weer een zeer welkome overwinning. "Dat je zo lang niet wint, gaat wel aan je knagen. Bij mij in ieder geval, maar ik denk dat dat bij het team niet anders is. En dan proeft het wel extra zoet als je weer een keer wint. En dik verdiend ook, alle complimenten voor de jongens. De blijdschap was heel erg groot. Voor de moraal is dit zo goed, zo lekker. Dit moet veel vertrouwen geven. En nu moeten we doorzetten en een serietje gaan maken. Tot Beesd staat alles dicht bij elkaar. Als je het nu goed doet, sta je zomaar weer in de middenmoot."

Eerst heeft Kerkwijk nog wel drie weken de tijd om van de zege te genieten. Pas op 7 maart krijgt de ploeg van Bouchlal bezoek van rivaal Well. Die ploeg wist in het eerdere onderlinge treffen nog een 2-2 gelijkspel af te dwingen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup