Doelpuntrijk gelijkspel voor MVV’58

Wedstrijdverslagen 1.133 keer gelezen

METEREN • MVV'58 en Sparta'30 speelden zaterdag voor de tweede keer in deze competitie een doelpuntrijk duel dat weer onbeslist eindigde. Na de eerdere late 4-4 remise in Andel werd het ditmaal in Meteren een 3-3 gelijkspel. Daardoor blijft debutant MVV'58 in de derde klasse D in de middenmoot en staat Sparta'30 in de onderste regionen nog steeds net onder de streep, nu op de twaalfde plaats samen met BZC'14 slechts twee punten boven hekkensluiter Vuren.

De stevige zuidwestenwind dwars over het veld maakte goed voetbal zaterdag in Meteren erg lastig. Het spel was dan ook niet zo best. Na een kwartier raakte MVV'58 met 0-1 achter toen de bal na een harde Brabantse voorzet mede door de forse wind achter keeper Jurre Grandia verdween. Circa tien minuten later kwam de thuisclub tot 1-1 langszij. De Andelse keeper ging onder een Meterense voorzet door en Cas Wilpstra kon van dichtbij simpel de 1-1 gelijkmaker binnenschieten.

Blunder
Na een blunder in de wankele Meterense defensie nam Sparta'30 tien minuten voor de rust echter andermaal de leiding. Na uittrappen van keeper Jurre Grandia verspeelde Cas Wilpstra knullig de bal en  de bezoekers profiteerden daar dankbaar van : 1-2. Toch kon MVV'58 nog met een gelijke 2-2 stand gaan pauzeren. Twan de Kock schoot de bal kort voor rust prachtig in de verre hoek: 2-2.

Met Tijn Wilpstra als verse aanvallende kracht streed MVV'58 na de thee voor de volle winst. Kansen kwamen er al in de eerste twintig minuten van de tweede helft genoeg, doch de thuisclub verzuimde te scoren. Dat lukte pas bijna een kwartier voor tijd, toen Jacco de Leeuw na voorbereidend werk van Twan de Kock doel trof: 3-2.

MVV'58 bleek defensief echter te onrustig om deze kostbare voorsprong lang te kunnen vasthouden. In de 84e minuut maakte Sparta'30 uit een tegenstoot met 3-3 weer gelijk. Het was al een tijdje in deze competitie geleden dat Sparta'30 drie goals had gemaakt. Zion Krauweel scoorde zaterdag twee keer en Anrico Visser vond éénmaal het net.

Slotfase
Tijdens de spannende slotfase kon het nog alle kanten uit want beide teams ging vol voor de zege, maar ook door een goede redding van Meterens doelman Jurre Grandia bleef het 3-3.

Voor MVV'58 wacht komende zaterdag nu de zware thuismatch tegen het sterke BLC, de nummer twee op de ranglijst. In die wedstrijd zal MVV'58 gehavend moeten aantreden, want aanvoerder en topscorer Morris van den Brink en Dave de Baar zijn dan niet beschikbaar en de tegen Sparta' 30 in de slotfase met een hamstringblessure uitgevallen Twan de Kock zal dan zeker ook ontbreken. Hopelijk voor MVV'58 zullen Robin Jager en Remco Knoop dan bij de thuisclub eindelijk hun productiviteit hervinden en zal de defensieve organisatie en controle flink verbeteren. Anders wordt het tegen BLC wel erg lastig en dreigt het voor MVV'58 ook nog een fikse opgave te worden om de huidige veilige positie in de middenmoot duurzaam te continueren.

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 12 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 12 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden