Doelpuntrijk gelijkspel voor MVV’58 | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Doelpuntrijk gelijkspel voor MVV’58

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

METEREN • MVV'58 en Sparta'30 speelden zaterdag voor de tweede keer in deze competitie een doelpuntrijk duel dat weer onbeslist eindigde. Na de eerdere late 4-4 remise in Andel werd het ditmaal in Meteren een 3-3 gelijkspel. Daardoor blijft debutant MVV'58 in de derde klasse D in de middenmoot en staat Sparta'30 in de onderste regionen nog steeds net onder de streep, nu op de twaalfde plaats samen met BZC'14 slechts twee punten boven hekkensluiter Vuren.


De stevige zuidwestenwind dwars over het veld maakte goed voetbal zaterdag in Meteren erg lastig. Het spel was dan ook niet zo best. Na een kwartier raakte MVV'58 met 0-1 achter toen de bal na een harde Brabantse voorzet mede door de forse wind achter keeper Jurre Grandia verdween. Circa tien minuten later kwam de thuisclub tot 1-1 langszij. De Andelse keeper ging onder een Meterense voorzet door en Cas Wilpstra kon van dichtbij simpel de 1-1 gelijkmaker binnenschieten.

Blunder
Na een blunder in de wankele Meterense defensie nam Sparta'30 tien minuten voor de rust echter andermaal de leiding. Na uittrappen van keeper Jurre Grandia verspeelde Cas Wilpstra knullig de bal en  de bezoekers profiteerden daar dankbaar van : 1-2. Toch kon MVV'58 nog met een gelijke 2-2 stand gaan pauzeren. Twan de Kock schoot de bal kort voor rust prachtig in de verre hoek: 2-2.

Met Tijn Wilpstra als verse aanvallende kracht streed MVV'58 na de thee voor de volle winst. Kansen kwamen er al in de eerste twintig minuten van de tweede helft genoeg, doch de thuisclub verzuimde te scoren. Dat lukte pas bijna een kwartier voor tijd, toen Jacco de Leeuw na voorbereidend werk van Twan de Kock doel trof: 3-2.

MVV'58 bleek defensief echter te onrustig om deze kostbare voorsprong lang te kunnen vasthouden. In de 84e minuut maakte Sparta'30 uit een tegenstoot met 3-3 weer gelijk. Het was al een tijdje in deze competitie geleden dat Sparta'30 drie goals had gemaakt. Zion Krauweel scoorde zaterdag twee keer en Anrico Visser vond éénmaal het net.

Slotfase
Tijdens de spannende slotfase kon het nog alle kanten uit want beide teams ging vol voor de zege, maar ook door een goede redding van Meterens doelman Jurre Grandia bleef het 3-3.

Voor MVV'58 wacht komende zaterdag nu de zware thuismatch tegen het sterke BLC, de nummer twee op de ranglijst. In die wedstrijd zal MVV'58 gehavend moeten aantreden, want aanvoerder en topscorer Morris van den Brink en Dave de Baar zijn dan niet beschikbaar en de tegen Sparta' 30 in de slotfase met een hamstringblessure uitgevallen Twan de Kock zal dan zeker ook ontbreken. Hopelijk voor MVV'58 zullen Robin Jager en Remco Knoop dan bij de thuisclub eindelijk hun productiviteit hervinden en zal de defensieve organisatie en controle flink verbeteren. Anders wordt het tegen BLC wel erg lastig en dreigt het voor MVV'58 ook nog een fikse opgave te worden om de huidige veilige positie in de middenmoot duurzaam te continueren.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup