Onnodig verlies SteDoCo tegen VVSB

Wedstrijdverslagen 709 keer gelezen

NOORDWIJKERHOUT • Aan de Noordzeekust leed SteDoCo een onnodige nederlaag. Onder het kunstlicht was VVSB in de avondwedstrijd nipt met 3-2 de baas over de Alblasserwaarders.

"Zonde", vond SteDoCo-trainer Frans Adelaar na afloop. "We hadden nagenoeg de hele wedstrijd het heft in handen.  Maar we roepen het over onszelf af, tegen een ploeg die dichterbij wilden komen."

En met de drie punten op zak ook kwamen. SteDoCo begon, ondanks de stevige tegenwind, prima.

Ibi Touré kreeg de eerste kans, maar de VVSB-doelman ranselde de bal uit zijn doel. Niet veel later was Bryan Jongeneel dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw stond de sluitpost zijn mannetje. In de tiende minuut was het wel raak, op een schot van Vincent Verheul van iets buiten het strafschopgebied had keeper Valk geen antwoord; 0-1.

Onnodig lang met de bal lopen, leidde op het halfuur de gelijkmaker in. SteDoCo was even van slag en zag VVSB kort voor rust zelfs op voorsprong komen. "Onnodig, maar met de wind in de rug probeerden we de draad weer op te pakken. Met veel arbeid en dat werd beloond. Halverwege de tweede helft stonden we door een goal van Benjamin van Wanrooij weer op gelijke hoogte", aldus Adelaar.

Volgens de Hoornaarse oefenmeester was er op dat moment weer geen vuiltje aan de lucht. Tot VVSB een kwartier voor tijd de 3-2 scoorde. Die klap kwam SteDoCo niet te boven en keerde het met lege handen terug in Hoornaar. "Nogmaals zonde en volkomen onnodig."