Tricht bekert weer verder na penalty’s

Wedstrijdverslagen 1.414 keer gelezen

TRICHT • Tricht plaatste zich dinsdagavond thuis knap voor de kwartfinale van de districtsbeker. Net als twee bekerrondes terug gebeurde dit via strafschoppen. Na een 1-1 gelijkspel tegen de zondagse derdeklasser Victoria'03 bleek tweedeklasser Tricht bij de toen noodzakelijke penalty's het sterkst.

Al vrij vroeg nam Tricht na een scrimmage een 1-0 voorsprong omdat Ramon van Soelen de bal hoog in het dak van het doel schoot. Victoria'03 bleek de meer behendige ploeg en Tricht had ondanks vijf verdedigers moeite om de voorsprong vast te houden. De bezoekers kwamen tien minuten voor rust ook tot 1-1 langszij. Eerst bracht keeper Lukas Grizell bij een schot vanaf twintig meter via de paal nog redding, maar in de rebound was het via Pieter van Etten toch raak: 1-1.

Na de thee kregen de Brabanders meer mogelijkheden maar de beste kans was in de slotminuut voor Tricht doch in de rebound na een vrije trap van Sven van Maurik schoot de thuisclub van dichtbij hoog over. Penalty's moesten toen de beslissing brengen.

Penalty's
Mehdi Hoummani miste voor Tricht aanvankelijk de eerste strafschop, maar vanwege een overtreding van keeper Stijn van Kinderen mocht hij nogmaals aanleggen en nu was het wel raak. Via Arjan Hakkert, Tim van Dijken, Sven van Maurik en als slot keeper Lukas Grizell benutte Tricht zelfs alle vijf penalty's. Victoria'03 schoot via Brian Hellemons de laatste strafschop tegen de lat en zo bereikte Tricht de volgende bekerronde.

Dan speelt Tricht in de kwartfinale weer thuis en ditmaal tegen de winnaar van het duel tussen tweedeklasser Cluzona en derdeklasser Sportclub Gastel dat donderdagavond in Wouw wordt gespeeld. Eerst heeft Tricht echter komende zaterdag voor de competitie de uitmatch tegen GJS en dat duel is cruciaal als hekkensluiter Tricht zich nog in de tweede klasse wil gaan handhaven.