Logo regio-voetbal.nl
De Alblas-FC Perkouw (3-0).
De Alblas-FC Perkouw (3-0). (Richard van Hoek Fotografie)
foto-update

FC Perkouw pakt laatste strohalm niet

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

Hekkensluiter FC Perkouw verloor in Alblasserdam met 3-0 van nummer een-na-laatst De Alblas en ziet het gat met de nieuwe nummer voorlaatst met nog negen duels te gaan groeien tot negen punten.


In de gelijkopgaande eerste helft Schoot een Alblasserdammer de bal uit een vrije trap tegen de lat. Een inkomende speler van de thuisclub liep de bal vervolgens in het doel. De Perkouwenaren kregen weinig kansen op de gelijkmaker.

Na rust kreeg het elftal van Frans Schaap een strafschop tegen. Laatste man Maarten Adriaanse wond zich hierover zo op, dat hij met twee keer geel voor het geven van commentaar voortijdig mocht gaan douchen. ,,Toen was het over en uit voor ons," vertelde FC Perkouw-Frans Schaap, die betere tijden in de Krimpenerwaard gekend heeft. Na zijn periode als profvoetballer speelde de Schiedammer twee jaar voor het Krimpense DCV, waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse.

,,In de slotfase werd het nog 3-0. Mijn vlagger gaf aan dat het buitenspel was, maar de arbiter negeerde hem. Zo zit alles tegen dit seizoen. Lekkerkerk is nu de ploeg die boven ons staat. We gaan er alles aan doen om het gat met de Lekkerkerkers te verkleinen. Dit is mijn laatste jaar bij de dorpsclub uit Berkenwoude, waar ik het prima naar mijn zin heb gehad. Door het vertrek van veel basisspelers vorig jaar was het te verwachten dat we het moeilijk zouden krijgen. Dat het nu gebeurt, is natuurlijk niet fijn. De jongens doen hun stinkende best."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup