Logo regio-voetbal.nl
• Ameide - VVAC (0-3).
• Ameide - VVAC (0-3). (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)

Feller VVAC verslaat Ameide; maar lelijke knieblessure Gert-Jan de Wit werpt schaduw over derby

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AMEIDE • VVAC versloeg Ameide met liefst 3-0, een terechte uitslag. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt door een blessure bij Gert-Jan de Wit. Hij moest door de ambulance worden opgehaald.


Na een kleine veertig minuten bleef VVAC'er Gert-Jan de Wit met zijn schoen steken en verdraaide zijn knie. Scheidsrechter Ad van Drunen legde direct het spel stil, want met het blote oog was het knieschijfletsel waarneembaar. De spelers verlieten tijdelijk het veld, Gert-Jan de Wit bleef liggend achter. Het aangesnelde ambulancepersoneel diende hem pijnstilling toe om ter plekke de knieschijf weer goed te leggen en hem mee te nemen naar het ziekenhuis.

Niet de eerste tegenslag voor de ervaren verdediger, die recent de groenwitte selectie had laten weten aan zijn laatste seizoen in de hoofdmacht bezig te zijn. Zo brak hij vijf jaar geleden, kort voor zijn trouwdag, zijn scheenbeen.

"We kregen net bericht dat het er wel aardig uitziet", gaf VVAC-trainer Miguel Munoz na afloop aan. "Er zou geen ernstige schade zijn geconstateerd. Verder is het even afwachten."

Heerlijke uithaal
De spelers van VVAC gaven al snel aan ondanks de heftige blessure verder te willen spelen. Eigenlijk begon de wedstrijd ook pas met de hervatting, want er was nog weinig gebeurd. Ameide begon iets beter, maar raakte al snel het initiatief kwijt. Eén grote kans was genoteerd. Lennart Houweling bereikte met een prachtpass vanaf de middellijn Jesse de Bruin, die vrij voor Ruud de Groot verscheen. De doelman wist het schot nog net naast te tikken.

In die laatste paar minuten voor rust liet VVAC zien waarom ze door wilden spelen. Dennis Vlot had, na goed voorbereidend werk van Tom den Besten, namelijk een heerlijke uithaal vanaf de 'zestien' in huis die in de kruising plofte: 1-0.

Kentering
De spelers wisselden kort daarop van helft en gingen direct verder met het tweede bedrijf. Met schoten van Daan Kamperman en een kopbal van Jelle de Wit bleef VVAC het gevaarlijkst, maar er zat een kentering van de wedstrijd aan te komen.

Ameide werd steeds dreigender. Vanuit een hoekschop kon Artheu de Wit vrij inkoppen, maar keeper Mathijs de Hoop stond op de goede plek. Even later verdween een kopbal van Sam Versluis net naast de kruising.

In deze fase zat er meer in voor Ameide, dat echter zelf gruwelijk in de fout ging. Robin de Jong gaf een verkeerde terugspeelbal die door Kamperman werd onderschept. De jongeling passeerde De Groot en scoorde de 2-0.

Genadeklap
Het bleek de genadeklap voor Ameide want behoudens een scrimmage, waarbij De Hoop het schot van Joran Visee van de doellijn plukte, wisten de gastheren geen vuist meer te maken. Jelle de Wit maakte het vervolgens helemaal af voor VVAC door in de slotminuten de 3-0 binnen te koppen uit een corner van Kamperman.

Alles gegeven
"Als beleving en overtuiging in de duels ontbreekt, sta je al met 1-0 achter", gaf Ameide-trainer Gertjan Westerhout aan. "Complimenten voor VVAC, zij hebben wel vanaf begin tot eind alles gegeven."

Munoz was in zijn nopjes. "Ik kwam hier vol vertrouwen heen. Met Groote Lindt pakten we hier een periode en met Drechtstreek werd ik hier kampioen. Dit veld ligt me wel. We hebben hen de bal gelaten en loerden op de counter. Daarom is het lekker als je een snelle jeugdspeler als Daan Kamperman mee kunt nemen. Die wil ik er graag vaker bij hebben. Ons spel vrat veel energie, maar zij spelen graag de bal rond en daardoor konden wij juist op adem komen."

Marco van Vlijmen
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Alblasserwaard / Klaroen.nl
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup