• Unitas - Moerse Boys (3-1).
• Unitas - Moerse Boys (3-1). Foto: Theo Bos

Unitas maakt geen fout en behoudt voorsprong van zes punten op Halsteren

8 mrt, 21:33 Wedstrijdverslagen 573 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas en Halsteren lijken te gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de hoofdklasse B zondag. De Gorinchemse ploeg handhaafde de koppositie door een 3-1 zege op Moerse Boys.

Net als vorige week moest Unitas aantreden tegen een degradatiekandidaat. Het ging er meteen flink op met als resultaat dat in de 8e minuut Jay-Jay Meierdres zijn directe tegenstander met de bal aan de voet te snel af was en vanaf de achterlijn strak kon voorzetten. Medhanie Habtemariam stond klaar en tikte de 1-0 binnen.

In de 13e minuut werd Pascal de diepte ingestuurd, maar zijn inzet belandde tegen de keeper. In de 24e minuut was er een prachtige pass van Mo Kibrom op Medhanie Habtemariam. Zijn doelpoging ging naast.

Ondanks de kansen was Unitas in deze fase zeer slordig in balbezit, wist men af en toe de medespeler slecht te vinden en werden er aan de bal regelmatig foute keuzes gemaakt. Dit maakt dat de tegenstander de kans krijgt om weer in de wedstrijd te komen. In de 31e minuut moest Ruud Verberk twee keer redding brengen bij één situatie.

Miscommunicatie
De uitval van Unitas via Jay-Jay Meierdres mondde uit in een schot op de keeper , waar een breedtepass op de mee gesprinte Pascal van Delden misschien een betere optie was geweest. De door Moerse Boys afgeweerde corner belandde uiteindelijk in de verdediging van Unitas . Zij konden er alles mee doen , maar door een miscommunicatie tussen Ruud Verberk en Stefan van Hulst belandde de bal in de Unitasgoal via het hoofd van de Unitas-aanvoerder. Dat betekende de 1-1.

Unitas was even beduusd maar moest verder. In de 34e minuut schoot Jay-Jay Meierdres voorlangs en in de 39e minuut kreeg Joey Lokasi en kans, maar ook hier was een corner het resultaat.

Net voor rust knalde Kevin Cornet nog een keer op de keeper, maar het bleef 1-1.

Murw
Na rust was er in de 51e minuut een kopkans voor Medhanie Habtemariam, maar weer kwam er niet meer dan een corner uit. Unitas ging iets anders spelen toen Yevghenni Marcelli Joey Lokasi kwam afwisselen.

In de 65e minuut verstuurde Medhanie Habtemariam een splijtende pass richting de rechtervleugel waar Jay-Jay Meierdres de bal ontving. Zijn voorzet werd kogelhard tegen de touwen gevolleerd door Pascal van Delden en het stond 2-1.

Unitas kreeg hierna een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, want de tegenstander was murw. Uiteindelijk werd er in de 87e minuut gescoord door Yevghenni Marcelli die even de turbo aanstak en fraai de 3-1 in de verre hoek schoot.

De buit binnen en de koppositie gehandhaafd.

Aankomende dinsdag wordt er tegen stadgenoot SVW gespeeld voor de EM - Van der Wal Cup en volgende zondag volgt de uitwedstrijd in Lichtenvoorde tegen Longa'30.

(verslag: GVV Unitas)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 10 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23