• Hardinxveld winnaar van het Louis de Kam-toernooi.
• Hardinxveld winnaar van het Louis de Kam-toernooi. Foto: GJS
update

Hardinxveld wint Louis de Kam-toernooi

Wedstrijdverslagen 2.005 keer gelezen

DALEM • Hardinxveld is tot nu toe aan een sterke oefencampagne bezig. Zaterdag werd bij GJS in Dalem het Louis de Kam-toernooi gewonnen.

De finale tegen titelverdediger Houten eindigde in 3-3, Hardinxveld zegevierde na strafschoppen.

Organisator GJS eindigde als derde dankzij een 4-0 zege op Vriendenschaar.


In de midweekse wedstrijd versloeg Hardinxveld met 4-2 het Culemborgse Vriendenschaar. In een gelijkopgaande strijd kwamen de doelpunten in de eerste helft op naam van Aron Eijkelboom en Lex de Gier bij een ruststand van 2-2. In het tweede deel liep Hardinxveld uit naar 4-2, door een eigen doelpunt en een intikker van Aldo Tagliasacchi. Daarmee plaatste Hardinxveld zich voor de finale op zaterdag tegen sv Houten, dat een ruime 7-2 overwinning boekte op gastheer GJS.

Vrije trap
De finale op zaterdag tussen Hardinxveld en de winnaar van de vorige editie sv Houten werd uiteindelijk pas na strafschoppen beslist. Na een klein half uur spelen brak sv Houten de score open uit een vrije trap van net buiten de zestien, die de muur en doelman Karsten de Graaf passeerde. In het evenwichtige duel kwam Hardinxveld vlak voor de pauze op gelijke hoogte uit een strafschop van Cezary van Es, nadat Lex de Gier door de Houtendoelman onderuit was gehaald.

Na de 1-1 bij de pauze speelde Hardinxveld de ruimte in de tweede helft goed uit. Uit een combinatie legde Lex de Gier de bal af op Robin de Kok die 2-1 aantekende. Nadat Adi Jogic uit een steekpass eerst de bal over de doelman net naast mikte lukte het hem even later wel om uit een diepe bal in de bovenhoek raak te schieten. 

Maar deze 3-1 voorsprong verspeelde Hardinxveld in een minder scherp laatste kwartier. De 3-2 viel uit een vrije trap klem in de bovenhoek en in de allerlaatste minuut kon sv Houten vrij uithalen om met 3-3 alsnog strafschoppen af te dwingen.

Strafschoppen
Doelman Marc Koning pareerde de eerste strafschop van sv Houten, waarna Hardinxveld die voorsprong vanaf elf meter niet meer uit handen gaf door rake penalty’s van Christian Verschoor, Aldo Tagliasacchi, Cezary van Es, Robin de Boon en Adi Jogic.

Na deze twee nuttige oefenduels in toernooivorm vervolgt Hardinxveld de voorbereiding op dinsdag 25 augustus om 20.15 uur aan de eigen Sluisweg tegen tweedeklasser Drechtstreek uit Papendrecht.

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 2 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 12 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 21 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 23 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 23 uur geleden