• Ferry Meijdam sierde zijn rentree op met drie doelpunten.
• Ferry Meijdam sierde zijn rentree op met drie doelpunten. Foto: vv Heukelum

Rentree Ferry Meijdam bij Heukelum met drie treffers: 5-1 winst op SC Everstein

Wedstrijdverslagen 1.511 keer gelezen

HEUKELUM • Heukelum oefende zaterdag tegen derdeklasser SC Everstein. Het werd de comeback van Ferry Meijdam die in de tweede helft inviel en meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Zoals gewoonlijk in de voorbereiding kon trainer Ceton niet over een complete en fitte selectie beschikken. Zo ontbraken Lars van Honk, Yoerik van't Pad en Ray Kant door blessures. Joell Papilaja en Jeffrey van der Heiden genoten van een vakantie.

Heukelum startte met Rick van Loo op het middenveld en was vooral via Brennan Bierin aan de linkerkant gevaarlijk. Toch duurde het tot de 22e minuut voordat Heukelum gevaarlijk werd. Tim Schwebke zijn inzet was te zwak om voor enige ongerustheid te zorgen. Everstein had daarvoor al naast het doel van keeper Ron de Nijs geschoten.

Openingsgoal
Na 25 minuten opende Sil van Putten de score. Benjamin Meijdam bediende met een diepe bal Semih Kalpan, die op zijn beurt in één keer doorspeelde op Sil van Putten. Van Putten knalde droog de 1-0 binnen.

Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Heukelum speelde te behouden en Everstein mistte stootkracht om daadwerkelijk toe te slaan. De gasten deden te weinig met een kopkans en een vrije trap verdween naast het doel van Ron de Nijs.

Tandje bij
In de tweede helft schakelde Heukelum een tandje bij. Zeker toen met een half uur op de klok Ferry Meijdam zijn rentree maakte op het Heukelumse gras. De van LRC getransfereerde aanvaller maakte weer minuten na een blessure en een neusoperatie. Veel tijd om te wennen aan het Heukelumse gras had Meijdam niet nodig. Koud in het veld passeerde hij met een schuiver de keeper van SC Everstein via de binnenkant van de paal, 2-0.

Twee minuten later hield een een schutterende Heukelumse verdediging Everstein in het zadel en Ron de Nijs moest de 2-1 incasseren.

Heukelum zette Everstein onder druk en creëerde veel kansen. Semih Kaplan scoorde na een fraaie actie 3-1. Even later tekende Ferry Meijdam voor zijn tweede, op aangeven van Sil van Putten, met een intikker 4-1. Daar bleef het niet bij, want Meijdam luisterde zijn rentree op met een derde doelpunt. Meijdam had geen moeite een teruggetrokken bal van Benjamin Meijdam in te schieten.

(verslag: vv Heukelum)

Even leek het nog 6-1 te worden, toen Tim Schwebke scoorde. Het doelpunt werd door de goed leidende scheidsrechter Simon de Leeuw afgekeurd vanwege buitenspel. En dus bleef het bij 5-1.

Komende zaterdag gaat Heukelum voor de eerste bekerwedstrijd naar het Brabantse Udenhout om het daar op te nemen tegen zondag 2e klasser SVSSS (Sportvereniging Sport Staalt Spieren). Helaas was het niet mogelijk om het aanvangstijdstip naar 14.30 uur te zetten en dus treden de Heukelummers daar om 17.00 uur aan.