• Achilles Veen - Kozakken Boys (1-1).
• Achilles Veen - Kozakken Boys (1-1). Foto: Gerald van Zanten

Achilles Veen houdt Kozakken Boys op gelijkspel

Wedstrijdverslagen 2.190 keer gelezen

VEEN • Hoofdklasser Achilles Veen sloot de voorbereiding zaterdag af met een 1-1 gelijkspel tegen tweededivisionist Achilles Veen.

Na een stevige bui werd er op een nat kunstgrasveld om 14:30 uur afgetrapt. Achilles Veen begon wat terughoudend aan de wedstrijd, maar toen het er na 4 minuten voor het eerst uitkwam was er meteen gevaar. De bal kwam vanaf rechts bij Maarten Boddaert voor zijn voeten. Hij haalde van net buiten de ‘zestien’ uit, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Opstootje
Daarna ook weer veel balbezit voor de Werkendamse gasten, maar echt gevaar voor de Veense goal wordt niet gesticht. Na een klein half uur spelen is er een opstootje tussen Royston Drenthe en Bart Westerlaken waarna de scheidsrechter de trainers vraagt beide spelers te wisselen.

Even later is er de eerste grote kans voor Kozakken Boys, maar de kopbal gaat net over. Vlak voor de rust is er aan de andere kant nog een kansje, maar Teun Sebregts raakt de bal verkeerd wanneer hij in kansrijke positie is.

Openingsgoal
Aan het begin van de tweede helft ook geen grote kansen voor beide ploegen. Wel probeert Maarten Boddaert het nog een aantal keren van afstand. Met één schot probeerde hij de keeper te verrassen vanaf de middenlijn, maar zijn inzet ging net over.

Na een uur spelen komt Achilles Veen er wel doorheen met een mooie en snelle aanval. Rémon Koenen is de aangever en Thomas de Man schiet de 1-0 binnen.

Miraculeus
Achilles Veen kan echter niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen 10 minuten later komt Kozakken Boys weer op gelijke hoogte. Een vrije trap raakt de lat en Kozakken Boys is net wat alerter op de rebound en Jan Schimmel is dan kansloos om zijn goal schoon te houden: 1-1.

In het verdere verloop van de wedstrijd blijft Kozakken Boys aandringen om een voorsprong te forceren, maar Schimmel weet zijn doel (soms miraculeus) verder wel schoon te houden, weliswaar een keer geholpen door de paal en een keer door Bart Westerlaken, maar vlak voor tijd wordt ook Achilles Veen nog een keer gevaarlijk via de invallers Melle Mandemakers en Ousmane Traore. Eerstgenoemde wist net niet goed af te drukken en zijn rollertje gaat net naast.

(verslag: Achilles Veen)