• Mike de Groot en Taki Anastassiadis met trofee en shirt.
• Mike de Groot en Taki Anastassiadis met trofee en shirt. Foto: Peter Verbeek

Brederodes klopt regioteam in ereduel

Wedstrijdverslagen 1.711 keer gelezen

VIANEN • Voorafgaand aan de erewedstrijd tussen Brederodes en een regioteam is Mike de Groot woensdagavond gehuldigd als topscorer van de regio Vianen. De spits kwam vorig seizoen in dertien wedstrijd tot 18 doelpunten. Brederodes won het aantrekkelijke duel met 3-0.

Op initiatief van Het Kontakt wordt de erewedstrijd sinds 1991/1992 georganiseerd. Zowel Brederodes als Vianen had een zondagafdeling en met SC Everstein erbij bood dat voldoende potentie om een representatief regioteam op de been te krijgen. Vianen en Brederodes zijn inmiddels gestopt met zondagvoetbal, waardoor de spoeling erg dun werd. Zodoende is drie jaar geleden besloten om ook Lekvogels en HSSC’61 te betrekken bij deze traditionele wedstrijd.

Verrassing
Uit handen van sportcorrespondent Peter Verbeek ontving Mike de Groot, die ook in seizoen 2016/2017 de beste schutter was, een fraaie trofee. Aansluitend had ook Brederodes-voorzitter Taki Anastassiadis nog een verrassing voor de spits. “We kregen bericht van de KNVB dat Mike meer dan 50 doelpunten in het standaardelftal van Brederodes heeft gemaakt. Dat kon door de club worden beloond met een speciaal shirt. Als bestuur vonden we het een leuk gebaar om hem zo’n shirt cadeau te doen. Ik hoop dat hij er vandaag een stuk of drie inschiet en voor de toekomst wens ik Mike nóg wel 250 treffers in dienst van Brederodes!”

Slachtbank
Het regioteam, gecoacht door Gerrit Molenaar, was op voorhand niet van plan zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. De gelegenheidsformatie legde bij vlagen aardige combinaties op de grasmat en bracht de Viaanse defensie af en toe in de problemen met strakke passes vanaf de eigen helft. In de dertiende minuut werd Lucas van Dam (HSSC’61) op maat bediend na een verre uittrap van doelman Rick Leeman (Vianen). Hij legde de bal breed op Jesse Kersbergen (Lekvogels) die eigenlijk had moeten scoren.

Vier minuten later werd een lange bal door twee regio-middenvelders gemist. Dat leidde tot een vrije doortocht voor Kevin Bosch, die niet zelfzuchtig was, maar de openingstreffer na een breedtepassje gunde aan Bowan de Bruin: 1-0. Pal daarna kreeg Van Dam een geweldige kans. Zijn inzet was echter te zacht waardoor De Bruin kon redden. 

Even later kwam Brederodes op 2-0 door een poeier uit de tweede lijn van Dylan Warmenhoven. Kort voor rust kwam Brederodes goed weg toen Van Dam weer een grote kans kreeg, maar de bal voorlangs schoot.

Publiekswissel
In het tweede bedrijf werden de groengelen steeds sterker. De Groot miste een riante kans door de bal uit de rebound hoog over de lat te schieten. Niet veel later pikte hij toch zijn doelpuntje mee door een voorzet van Warmenhoven knap in de koppen: 3-0. Kort nadat hij een publiekswissel had gekregen maakte scheidrechter Leo van Hees een einde aan de leuke wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden