• De gelijkmaker (1-1) van EVV. Foto: Theo Bos

Unitas doet zichzelf tekort met gelijkspel bij debuut in derde divisie

Wedstrijdverslagen 1.723 keer gelezen

GORINCHEM • Het debuut in de derde divisie leverde promovendus Unitas zondag een punt op tegen EVV. Dat hadden er echter drie moeten zijn.

Unitas achteraf blij zijn met het gelijkspel, of tevreden, maar het had gewoon de eerste overwinning ‘moeten’ zijn. Want als je na 8 minuten nog op 0-0 staat, terwijl je vier opgelegde kansen hebt gekregen om de score te openen, moet je jezelf toch even op het achterhoofd krabben. Open kansen creëren op dit niveau is al lastig genoeg, maar als je ze dan ook nog niet benut kun je in de derde divisie zomaar het lid op je neus krijgen.

Een opsomming van de kansen:

4e minuut Joey Lokasi uit voorzet Medhanie Habtemariam.
6e minuut kopkans Everon Pisas uit voorzet Medhanie.
6e minuut schiet Medhanie alleen voor de keeper tegen hem op.
8e minuut een te zachte inzet van Jaouad Chraou.

Lat
Het duurde even voor de volgende kansen, maar Unitas bleef constant gevaarlijk. In minuut 23e plaatste Glenn Kools een voorzet bij de tweede paal, waar twee aanvallers misten (al of niet een penalty?).

In de 35e minuut schoot EVV voor het eerst op de goal van Unitas, over. In de 39e minuut kopte Jaouad Chraou knap in na een voorzet van wéér Medhanie Habtemariam, echter de bal belandde op de lat.

In de 42e minuut besloot Medhanie Habtemariam maar eens voor eigen succes te gaan en dat kwam er ook: van 20 meter kogelde hij de bal in de binnenkant van het zijnet. Een wonderschone 1-0. Tevens de ruststand.

Veranderen
In de tweede helft bleef Unitas aanvankelijk doorgaan met kansen creëren en ook missen. In de 50e minuut Joey Lokasi en in de 53e minuut Jaouad Chraou (na een razendsnelle aanval over drie schijven).

Hierna begon het beeld langzaam te veranderen. ‘Als Unitas ze toch niet binnenschiet, dan moeten wij onze kans maar wagen’. Dit moet EVV gedacht cq gevoeld hebben, want de krachten begonnen weg te vloeien bij de Unitas en EVV voelde dit (ervaren als zij zijn op dit niveau) feilloos aan.

Vooral over hun rechterkant werden zij steeds gevaarlijker en EVV kreeg meer en meer de overhand. Keeper Ruud Verberk moest regelmatig ingrijpen bij corners en vrije trappen.

Unitas wisselde eerst Daniël Alexander voor Joey Lokasi en even later Ansu Camara voor Jaouad Chraou. Het resulteerde niet in een ommedraai. EVV was in deze fase beter en dat ging niet veranderen.

Het onheil hing al even boven het hoofd van Unitas toen in de 81e minuut een vrije trap van 18 meter in de hoek gekogeld werd. Ruud Verberk kon de bal ternauwernood uit de hoek ranselen, maar daar stond de attente centrale verdediger Reno Kochanowski die van dichtbij de bal in het netje legde en de 1-1 scoorde.

EVV hield de boel dicht in de resterende minuten en Unitas was moegestreden. Beide teams moesten genoegen nemen met één punt.

(verslag: GVV Unitas)

• Unitas - EVV (1-1).

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 44 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden