Matig Brederodes naar volgende bekerronde

Wedstrijdverslagen 885 keer gelezen

VIANEN • Met twee overwinningen op zak hoefde Brederodes in de poulewedstrijd tegen het nog puntloze De Posthoorn niet het achterste van zijn tong te laten zien.

Dat gebeurde dan ook niet, zeker niet voor rust helft. De groengelen speelden fantasieloos en in een laag tempo, en waren niet in staat de defensie van de Amersfoorters in het nauw te brengen. De prachtige vrije trap van Joey Balk, die op het halve uur in de kruising verdween, was een van de schaarse hoogtepunten: 1-0.

In de tweede helft speelde de thuisclub met meer beleving en zat er meer vaart in de acties. Balk tekende snel voor een tweede geweldige vrije trap, maar die spatte uiteen op de kruising. Het overwicht van Brederodes leidde tot drie behoorlijke kansen, maar het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Dennis Kruijk er eindelijk in slaagde de 2-0 op het scorebord te krijgen.

Twee minuten later had Dylan Warmenhoven met een vrije trap die dankzij een overstapje van Jordi Saridemir in het doel van De Posthoorn verdween: 3-0.