• DFC - Hardinxveld (6-5).
• DFC - Hardinxveld (6-5). Foto: Teus Stam

Hardinxveld geeft riante uitgangspositie in knotsgekke wedstrijd tegen DFC uit handen (6-5)

Wedstrijdverslagen 1.691 keer gelezen

DORDRECHT • Hardinxveld heeft in het laatste duel van de bekerpoule een riante uitgangspositie om door te gaan naar de knockoutfase uit handen gegeven. Op voorhand leek het uitduel bij DFC een formaliteit te zijn, maar door een verrassende overwinning van VVAC bij Oranje Wit 2 lag de poulewinst klaar voor de winnaar van Hardinxvelds uitwedstrijd bij DFC. Door een bizar scoreverloop gaf Hardinxveld in de slotfase toch nog met 6-5 de winst uit handen.

Na onnodig midweeks verlies bij Oranje Wit 2 had Hardinxveld de gelegenheid om zich in Dordrecht, nu bij DFC, te revancheren voor de beker en ook als laatste voorbereiding voor de start van de competitie. Hardinxveld nam het initiatief in de wedstrijd en dat resulteerde al snel in de 0-1 toen Aron Eijkelboom de doelman omspeelde en de hoek voor hem open lag.

Die voorsprong duurde echter kort omdat DFC uit een vrije trap langs de muur 1-1 aantekende. Halverwege de eerste helft bleek Collin de Kok uit een voorzet het scherpst voor het doel van DFC om de 1-2 binnen te tikken. Uit een vrije trap van Robin de Kok nam broer Collin de Kok de bal aan en schoot niet hard maar wel zuiver 1-3 in de hoek.

Slordig verdedigingswerk van Hardinxveld bezorgde DFC toch nog de aansluitingstreffer vlak voor de pauze.

Veerkracht
De WSB Solutions brigade nam in de tweede helft verder afstand toen Robin de Kok invaller Cezary van Es bediende en die strak diagonaal de 2-4 binnen schoot.

Met nog ruim 20 minuten te spelen liet doelman Karsten de Graaf een hoge bal glippen en kopte DFC gemakkelijk de 3-4 binnen. Ook de gelijkmaker kreeg Hardinxveld om de oren na balverlies bij het uitverdedigen.

Hardinxveld toonde niettemin veerkracht toen Danny van den Bout de bal voor trok en Aldo Tagliasacchi er 4-5 van maakte. Maar opnieuw ging Hardinxveld verdedigend in de fout om DFC terug te laten komen tot 5-5. Een stand die beide ploegen geen bekervervolg zou opleveren. Robin de Kok en Johan Woltman kregen kort voor het einde de kans om het duel alsnog in Hardinxvelds voordeel te beslechten. Maar in blessuretijd gaf Hardinxveld het definitief uit handen door een mislukte uittrap en een dito terugspeelbal, die DFC aan de winnende vrije trap in de zestien meter hielp.

Voor DFC en de neutrale toeschouwer het einde van een vermakelijk open wedstrijd, voor Hardinxveld dat met 6-5 het deksel op de neus kreeg een harde les.

Komende zaterdag wordt een start gemaakt met de competitie en zou Hardinxveld zich kunnen revancheren, wanneer het opent met een positief resultaat in de thuiswedstrijd tegen FC Perkouw. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

(verslag: vv Hardinxveld)