• Peursum - Herovina (1-0).
• Peursum - Herovina (1-0). Foto: Rick den Besten

Peursum ook in competitie winnend van start

Wedstrijdverslagen 1.691 keer gelezen

GIESSENBURG • Peursum heeft de reeks overwinningen door kunnen trekken naar de competitie. Na een goede voorbereiding wist de ploeg uit Giessenburg ook de competitietopper tegen Herovina te winnen.

Rody Korevaar bezorgde zijn ploeg de zege door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Trainer John den Dunnen was na afloop vanzelfsprekend blij met de overwinning: ‘’Ik denk dat we beter waren. Zeker de eerste helft hebben we een paar goede kansen gehad, maar die hebben we niet benut. Eigenlijk heeft Herovina geen kansen gehad. Uiteindelijk scoren wij die 1-0, maar blijft het wel spannend. Zeker op het eind was het een pittig potje.’’

Op advies van de grensrechter van Peursum werd de gelijkmaker afgekeurd wegens buitenspel.

Hoewel de wedstrijd te boek stond als een topper, bleef een echte clash enigszins uit: ‘’We wisten ook wel dat er bij Herovina wat mensen ontbraken. Ik denk dat als die er ook bij hadden gelopen, zij een sterkere ploeg hebben.’’

Ook al wist zijn ploeg wederom te winnen, blijft Den Dunnen wel kritisch: ‘’Qua spel was het vandaag wat minder. Dat lag aan onze doeltreffendheid. In de eerste helft hadden we denk ik twee of drie keer moeten scoren, maar dat doen we niet. Als je die binnen schiet wordt het voor jezelf gewoon wat makkelijker.’’

Jan van der Horst

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 40 minuten geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 3 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 3 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 12 uur geleden