Logo regio-voetbal.nl


met videosamenvatting

Schelluinen verliest derby met Ameide in blessuretijd

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AMEIDE • Op een zonovergoten sportpark Meihoven was Roel de Kruijk de gevierde man. In blessuretijd wist hij een niet zelfzuchtige actie van Robbert Bakker simpel in te tikken. De redelijk gelijkopgaande derby kreeg alsnog een winnaar.


“Een beetje zuur, want ik was uiteindelijk tevreden met de 1-1”, analyseerde Schelluinen-trainer Richard van Gils na afloop. Dankzij enkele tactische ingrepen van collega Westerhout kwam Schelluinen en met name Pascal van Delden niet lekker in zijn spel. “We hebben misschien te veel de lange ballen gehanteerd. In de tweede helft ging dat beter, maar hun keeper (Ruud de Groot - TS) redde twee keer knap.” 

Schelluinen kwam dankzij een in tweede instantie benutte strafschop van Yannick de Bondt vroeg op voorsprong, maar nog voor de thee trok René van Middelkoop de stand gelijk. 

Gunnen
“Op basis van de kansen was het misschien een gelijkwaardige wedstrijd, maar wij hadden wel het beste van het spel en ook langer balbezit”, vond Gert-Jan Westerhout. “Afgelopen trainingen waren mijn spelers duidelijk en is de afspraak gemaakt dat niemand hier met punten weggaat. Als team gaan ze voor elkaar door het vuur en gunnen ze elkaar veel. Robbert Bakker had zelf kunnen scoren, maar gaf de bal aan de nog beter vrij staande Roel de Kruijk. Prachtig.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup