• Schelluinen - Streefkerk (2-1).
• Schelluinen - Streefkerk (2-1). Foto: Rick den Besten

Streefkerk met lege handen op Scalune

Wedstrijdverslagen 1.432 keer gelezen

SCHELLUINEN • Eigenlijk verdiende de matige derby tussen Schelluinen en Streefkerk geen winnaar. Na een redelijk gelij opgaande eerste helft, trok de thuisploeg in deel twee aan het langste eind. Yannick de Bondt was met twee doelpunten matchwinner op Scalune.

De openingsgoal had een buitenspelluchtje, maar toen Robin Peursem niet werd afgevlagd was het voor De Bondt een koud kunstje om de vroege 1-0 op het scorebord te zetten. Niet veel later kreeg Pascal van Delden de ultieme kans om de marge te verdubbelen. Maar de nummer 20 raakte met een vlammend schot de lat.

Bijgekomen van de schrik rechtten de Strevelanders de rug en was het wachten op de gelijkmaker. Nadat Andy van Vugt enkele kansen onbenut liet, deed kort voor rust Christiaan de Jong dat niet; 1-1.

In een rommelige tweede helft was er weinig meer te beleven. Behalve de inswinger vanaf de hoekvlag door Yannick de Bondt, waar keeper Rick Reitsma niet geheel vrijuit ging en de bal in eigen doel stompte.

Zuur
“Helaas wisten we het goede spel net voor rust niet door te zetten in de tweede helft”, baalde Streefkerk-coach Pieter Lagendijk kort na afloop. “Voetballend vond ik ons wel de betere partij, maar we lieten na rust na om het verschil te maken. Jammer, en ook wel zuur. We zijn uiteindelijk geklopt en dan heb je niks.”

Wel een tevreden gezicht bij zijn collega Richard van Gils. ”Toen Pascal verzuimde de 2-0 te maken, kon de wedstrijd na de gelijkmaker twee kanten op. Wij kregen in de tweede helft iets meer kansen en zij feitelijk maar eentje. Deze overwinning hadden we na het verlies vorige week in de blessuretijd tegen Ameide wel nodig. Het was vandaag niet best, maar er is keihard gewerkt en die goede energie doet mij deugd.”