• SVW - Roda Boys (1-1).
• SVW - Roda Boys (1-1). Foto: Gerald van Zanten

SVW sleept punt uit het vuur tegen Roda Boys

Wedstrijdverslagen 1.610 keer gelezen

GORINCHEM • In een wedstrijd die twee kanten op had kunnen vallen, sleepte SVW een punt uit het vuur tegen het nog ongeslagen Roda Boys (1-1).

Al in de tweede minuut hadden de streepjes de leiding kunnen pakken. David Ruane legde de bal uit een hoekschop panklaar op het hoofd van Yosief Ghide, die van dichtbij onvoldoende richting aan de bal kon meegeven.

Na 18 minuten een mogelijkheid voor de gasten van Roda Boys. Tom Diender stond vrij in de zestien meter, maar kon de voorzet niet genoeg controleren om doeltreffende uit te kunnen halen.

Hoog tempo
In de eerste helft, die in hoog tempo werd gespeeld, waren beide ploegen redelijk in evenwicht. SVW stichtte met name gevaar uit met name hoekschoppen en wat vrije trappen. In de 39e minuut kon debutant Ali Yilmaz een prima pass van Hicham Farhou net niet binnen glijden. In de 45e minuut was de grootste kans van de eerste helft voor Sven van Driel, die een prima kans net naast de paal wist te glijden.

In de tweede helft kwam Roda Boys fel uit de startblokken. Twee minuten na rust haalde Nils Loef uit en hij zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in rollen. Na een klein uur produceerde Yosief Ghide een rollertje in kansrijke positie binnen de zestien meter.

Afstandsschot
Even later ramde Tom Diender de bal wel in de touwen. Een hard afstandsschot vloog in de verre hoek binnen, 0-1.

SVW wisselde aanvallend en ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Dat kwam in de 79e minuut. Enes Zencirkiran haalde van grote afstand snoeihard uit en de bal plofte binnen, 1-1.

In de 88e minuut leek Enes dit kunstje te herhalen, maar nu schampte de bal de paal. In de 90e minuut volgde nog een hoekschop voor Roda Boys. Angelo Perini redde katachtig op een kopbal van dichtbij en stelde zo het punt veilig voor SVW, in een wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen.

Volgende week speelt SVW in Dalem de stadsderby tegen GJS, helaas wederom zonder publiek.

(verslag: Ronald Tukker, SVW)