Scherp begin Sleeuwijk kost Woudrichem de kop in spookderby op De Roef: 2-1 | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: JAN NOORLANDT

Scherp begin Sleeuwijk kost Woudrichem de kop in spookderby op De Roef: 2-1

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

SLEEUWIJK • In een spookachtig en somber decor zonder plubliek haalde Sleeuwijk zaterdag de eerste winst van het seizoen binnen. Dat het net in de derby tegen Woudrichem gebeurde, zorgde voor een uitgelaten apotheose.


Terwijl in de kleedkamer van Sleeuwijk de uitgelaten stemming heerste van de overwinnaars, heerste er bij Woudrichem een grafstemming met de 2-1 nederlaag in de spookachtige ‘burenruzie’. Het feestgedruis bij Sleeuwijk strooide nog wat extra zout in de wonden bij Woudrichem. 

“Dit doet wel pijn. Wij zitten hier een biertje te drinken en zij zitten met de muziek aan. Helaas”, somberde Woercummer Tim Saaman. “Ik durf niet eens op mijn telefoon te kijken. Dat doe ik straks wel”, zat Saaman, die een kapperszaak heeft in Sleeuwijk, even niet op nog meer hoon te wachten. 

“De eerste helft was heel slecht van ons. De tweede helft pakten we het wel goed op, maar de bal wilde er niet in”, keek Saaman met een slecht gevoel terug op de ‘burenruzie’. Het decor waarin de wedstrijd gespeeld werd zonder publiek, kon hem ook niet bekoren. “Dat je zo een derby moet spelen is wel jammer. Je weet dat er heel veel mensen via de livestream op internet kijken, maar dat voel je in het veld niet. Dat is hartstikke jammer. Sleeuwijk heeft over de eerste helft gezien wel terecht gewonnen”, moest Saaman toegeven. 

Vuurwerk
Bij aanvang probeerden supporters van beide kampen de publiekloze derby nog wat cachet te geven met spetterend vuurwerk bij de weg naast de tribune. Scheidsrechter Aad Hilgersom moest de wedstrijd zelfs even onderbreken omdat niemand meer een hand voor ogen zag door de witte en groene massa rookwolken op het veld. Het donkere en regenachtige weer werkte ook niet mee en dus gingen de lampen aan.

Sleeuwijk - Woudrichem | Jonge supporters hebben voor een slordige 700 euro aan vuurwerk verschoten. @VVSleeuwijk1 @woudrichem #amateurvoetbal pic.twitter.com/LltOTRE9A2

— BD Amateurvoetbal (@BD_voetbal) October 3, 2020

In het veld was het meteen vuurwerk, nadat Woercummer Danny Schaap fel doorging op keeper Martijn Verhoeven. De aanvoerder van Sleeuwijk mocht niet klagen dat het bij een gele kaart bleef. Vervolgens schrok Woudrichem op met de 1-0 na een kwartier van Sleeuwijk. Jeffrey Molhoek won het kopduel van de langere Corné Nijhof en kopte de bal over keeper Aljan Dekker tegen de netten. 

Het vroege opkikkertje verleidde Sleeuwijk meteen tot meer. Binnen no-time lag ook de 2-0 in het Woercumse net. Het was opnieuw Jeffrey Molhoek, die de 2-0 aantekende. 

Woudrichem, dat hiermee achter de feiten aanliep, restte niets anders dan de bakens nog proberen te verzetten. Dat lukte niet. Het wapen van Tim Saaman met zijn vrije trappen werkte niet. Een poging van Dillis de Vries werd ook gepakt door keeper Verhoeven en een poging van Danny Schaap werd nog van de lijn gehaald. 

Eerste winst
Na de rust schakelde Woudrichem wel een tandje bij. Keeper Martijn Verhoeven hield echter het zicht op de vrije trappen van Saaman. Een poging van De Vries trof ook geen doel.

Bij Sleeuwijk bleef het vrouwen en kinderen eerst en de thuisploeg bleef zich vastbijten in de voorsprong. Pas twintig minuten voor tijd lukte het Woudrichem om de Sleeuwijkse vesting een keer te doorbreken. De voorzet van Stefan de Bok was op maat en Yoeri Duyzer kopte de 2-1 binnen. 

Vervolgens kreeg Sleeuwijk nog wat kansen om de pijn wat aan te dikken, maar Jeffrey Molhoek en invaller Lars Branderhorst vergaten de trekker nog een keer over te halen. De winst lieten de Sleeuwijkers niet meer glippen ondanks de laatste kans voor Dillis de Vries, die van dichtbij nog naast kopte. 

Woudrichem kon de wonden gaan likken en Sleeuwijk kon spits Molhoek met zijn twee treffers bedanken. De eerste winst van het seizoen was een feit. 

Lekker
“Lekker”, was de eerste reactie bij goudhaantje Jeffrey Molhoek. “Mooier kan echt niet. Het was jammer dat er geen publiek bij was. Dat had het nog mooier gemaakt. Maar ja, veel mensen zaten volgens mij thuis te kijken. Dat is ook mooi”, smachtte Sleeuwijk naar een overwinning.

“We hebben een hele goede voorbereiding gedraaid. We dachten dat we wel konden verrassen, maar als je dan de eerste twee wedstrijden verliest, dan is dit wel echt lekker. Wij hoefden ons niet op te laden voor de derby. Dat hoeft nooit tegen Woudrichem. Zeker als Sleeuwijkse jongen. Dit zijn toch de wedstrijden waarvoor je op voetbal zit.”

Schaakspel
Ook trainer Antoine van Pelt was één en al blijheid. “Het was meer een schaakspel dan een echte derby. De momenten, die je krijgt, moet je pakken en dat deden we goed. We kregen het nog even moeilijk, maar dat we deze wedstrijd over de streep trekken, is wel lekker. Dat heeft deze jonge ploeg nodig. Dat we zonder publiek moesten spelen was vervelend. Normaal is er een entourage van zevenhonderd of achthonderd mensen. Daar doe je het voor. Je kan eigenlijk niks vieren en je mag nog geen meter van elkaar staan. Alles er omheen is eigenlijk niet leuk. Voor niemand. Maar goed, daar heeft heel het land mee te maken. Dat we deze wedstrijd binnen slepen, is toch wel lekker. Dan maar zonder publiek."

Nico van Es,
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup